Rectorul Universității Tehnice a Moldovei Viorel BOSTAN, însoțit de şeful Direcției TIC Dinu ȚURCANU, efectuează o vizită de documentare în cadrul companiei Chimica Grup (Orăştie, România), la invitația administratorului Alexandru FARCAŞ.

În cadrul vizitei au fost punctate direcțiile comune de colaborare ulterioară pe domenii tangențiale cu cele din portofoliul industrial al grupului de companii. De asemenea, a fost negociată semnarea unui Acord de colaborare reciprocă, care va include activități de cercetare-dezvoltare de noi produse, în special în industria plasticului, dar şi a materialelor compozite.

Compania Chimsport din Orăştie (Hunedoara), este cel mai mare producător local de echipamente sportive: componente şi clăpari pentru brandul Salomon şi roţi de biciclete de la aluminiu la carbon sub brandul Mavic.

Portofoliul industrial al grupului de companii include: articole sportive (clapari, patine cu rotile şi schiuri); procesarea metalului în vederea producerii de roți şi butuci de biviclete; producție piese injectate din plastic pentru industria auto. Datorită concentrării pe managementul calității produselor şi eficienței proceselor, Chimica Automotive este în prezent unul din jucătorii români de bază în domeniu.

Chimsport Automotive: în 2015  grupul a achiziționat pachetul de acțiuni al societății care era furnizor TIER 1 în relația Chimica Automotive cu Dacia Renault, prin această achiziție adăugând portofoliului de clienți nume importante în industria auto din Europa şi SUA.

Chimica Medical: de asemenea, înființată în 2012, compania a preluat activitatea de injecție de mase plastice pentru industria medicală, asigurând rigorile de calitate speciale cerute de acest segment ceea ce a adus colaborarea cu firme de renume la nivel mondial.

 

(Visited 83 times, 1 visits today)