Macarons, Raffaello, Chessecake și muuuultă dorință de a oferi un prilej de fericire unor copii cărora soarta le-a surâs mai puțin – acestea au fost ingredientele atelierului culinar de binefacere „Gustul fericirii în gesturi mici”, organizat pe 19 decembrie 2017 la Facultatea Tehnologia Alimentelor (FTA), UTM.

În intenția de a aduce gustul fericirii prin gesturi mici în inimile unor copii din familii socialmente vulnerabile studenții Facultății Tehnologia Alimentelor, specializați în arta culinară, și-au propus să gătească, de fapt – să creeze, minunatele deserturi „Cheesecake cu gorgonzola și pere”, „Raffaello” și „Macarons cu cremă de caramel sărată”.

După ce au creat cu pasiune renumitele deserturi italiene și franțuzești, Alexandra FAVERMAN, studentă în anul IV a Filierei Francofone „Technologies alimentaires”, pe post de formator, colegele sale de facultate Mihaela CLIVLIVÎI și Cătălina NEGOIȚĂ, alături de decanul FTA, dr., conf. univ.  Vladislav REȘITCA, dr., conf. univ. Rodica SIMINIUC și dr., conf. univ. Aurica CHIRSANOVA, le-au propus spre degustare și comercializare participanților la eveniment. Dulciurile au fost în armonie perfectă cu vinuri selecte autohtone, oferite cu mare drag de „Vinul Moldovei”. De asemenea, inițiativa a fost sprijinită și de alți parteneri permanenți ai FTA: Fundația LED Moldova, EndorphYNA – make a sweet impression, BioEM – produse fără gluten, Oficiul Național al Viei și Vinului, Creavita SRL și Ponti SRL.

La atelier au participat și câțiva invitați speciali, care cunosc arta deliciilor culinare, oferind ingrediente deosebite.

„Dragoste – cred că este ingredientul cel mai important pentru orice lucru pe care-l facem. Voi încerca să fac mai des deserturi ulterior”, a menționat Ina SOCOLOVSCHI, fondator EndorphYNA, care, cu ocazia acestui eveniment, s-a oferit să creeze cutii originale pentru deserturile marca FTA.

Așezonând dulciurile cu… cărți, jucării, pasiune, dragoste, dar și bani din comercializarea deserturilor în cadrul atelierului caritabil, studenții au oferit aceste „buchete” copiilor Iuliei ZOLOTCO, care locuiește într-o garsonieră împreună cu cei patru copii și părinții săi. Cel mai mic dintre ei are doar 5 ani, iar cel mai mare – 13. Femeia lucrează taxatoare de troleibuz. Singurul ajutor de la stat este o alocație de 700 de lei oferită pentru fiecare copil la început de an școlar. Darul studenților oferit în ziua sf. Nicolae i-a bucurat nespus.

„Normal că ne-am bucurat, pentru că nu e ușor să crești patru copii, trei dintre ei mergând deja la școală – totul e scump, așa că orice gest contează enorm pentru noi”, a spus beneficiara evenimentului, Iulia ZOLOTCO.

Au fost încântați de darurile de la Moș Nicolae și cei mici. Visurile „mari” ale lor se rezumă la o carte pe care să o citească împreună, niște jucării și… o ciocolată pentru frățiorul cel mai mic.

Evenimentul a fost organizat de Școala Superioară de Nutriție, creată toamna trecută în cadrul Departamentului Alimentație și Nutriție al Facultății Tehnologia Alimentelor a UTM.

(Visited 17 times, 1 visits today)