DRÄXLMAIER Group, unul dintre cei mai importanţi producători de componente pentru industria auto mondială și un important angajator în România, a deschis astăzi primul Birou de Proiectare a soluțiilor integrate pentru sisteme de interior în Republica Moldova, la Chişinău, în incinta Universităţii Tehnice a Moldovei.

Prezenţi la eveniment, rectorul UTM, Viorel Bostan, şi șef Direcţia TIC, Dinu Țurcanu, au menţionat importanţa dezvoltării parteneriatului dintre cele două instituţii, acţiuni care vor avea un efect pozitiv asupra învăţământului superior ingineresc din Republica Moldova, dar şi a economiei naţionale.

Ionuţ-Cristian Ciornei, director general / Proiectare-Dezvoltare, şi Carmen Toader, senior manager / Series Development din cadrul DRÄXLMAIER Braşov, au mulţumit Universităţii Tehnice a Moldovei pentru susţinere şi suport în lansarea acestui birou de proiectare, menţionând calitatea de „vizionar” a dlui rector în dezvoltarea Universităţii şi a domeniului automotive, care pe parcursul ultimilor ani a fost una dintre industriile cu cea mai rapidă creștere din Republica Moldova.

Studenţii şi cadrele didactice ale Universităţii Tehnice a Moldovei vor avea posibilitatea să participe la prototiparea şi elaborarea Maşinii Viitorului, alături de Dräxlmaier Group, în cadrul noului birou localizat în imediata apropiere de Centrul de Instruire şi Inovaţii TIC – Tekwill, fapt care va impulsiona colaborarea mediului de afaceri cu comunitatea academică.

Oportunitatea colaborării şi lansării unui birou de proiectare la Chişinău a fost examinată în cadrul vizitei din ianuarie 2017 a delegaţiei Consiliului pentru Dezvoltare Strategică Instituţională al Universității Tehnice a Moldovei la compania #DRAXLMAIER din Braşov.

DRÄXLMAIER Group reprezintă: peste 55.000 de angajați în lume; mai mult de 60 de locații în peste 20 de tări; produse: electric, electronic, interioare și sisteme de stocare; competenţe: design, dezvoltare, producție, testare, JIT/JIS; clienți: Audi, BMW, Jaguar, Land Rover, Maserati, Mercedes-Benz, MINI, Porsche, VW.
Este singura companie dezvoltată de Grupul german în România care produce interioare pentru industria auto alături de o echipa de peste 1.000 de specialiști dedicați. Dräxlmaier Brașov livrează din anul 1999 clienților premium ai Grupului soluții integrate pentru sisteme de interior. Se acoperă întregul proces, de la ideea inițială la producția în serie: design și dezvoltare de produs, proiectare și producție de matrițe și mașini speciale, dezvoltare de proces și, în final, producția de serie și unicat pentru interiorul autoturismelor de lux.

(Visited 7 times, 1 visits today)