- UTM - https://utm.md -

Alexandru BORDEA: o lecție „de viață” la FCIM

UTM_FCIM_training_r_result

Pe 27 noiembrie 2017, titulara cursului „Dezvoltare personală și profesională” din cadrul Facultății Calculatoare, Informatică și Microelectronică, dna  Elena GOGOI, a adus în fața studenților programului de studii „Ingineria software” (Filiera Anglofonă/FAF) un invitat special – pe Alexandru BORDEA, business trainer.

Studenții au fost impresionați să afle o mulţime de informaţii și sfaturi utile despre cum să se comporte/remarce în epoca vitezei și a tehnologiilor, cum să se descurce în surplusul de informație fără a se pierde în avalanșa de știri. Secretul e simplu: trebuie să știi a selecta sursele și informația pe care o consumi. Iar ca să reușești, trebuie să știi și să poți să parcurgi „câțiva” pași: cum să stabilești şi să atingi un obiectiv, cum să alegi ce să citești, asculți, privești; cum să stabilești harta proprie de dezvoltare; cum să determini cele 5 surse de informare; cum să-ți găsești mentorii și cum să te comporți cu ei. Sunt niște sfaturi sau, dacă vreți, niște trucuri despre cum să te ridici în viaţă.

O modalitate interesantă de prezentare.  Tehnici, strategii, instrumente utile în orice domeniu de activitate. Exemple reale. Soluţii concrete. Explicații pe înțelesul tuturor. Un training cu adevărat de valoare. Acestea ar fi, dacă e să rezumăm, impresiile studenților despre trainingul la care au participat.

Și trainerul Alexandru BORDEA a avut un cuvânt de spus despre audienții săi:

 Studenții au potențial. Dar o bună parte dintre ei nu știu despre asta. Și mai puțini îl utilizează. Resurse însă există. Este important lucrul cu harta mentală. Pentru a explica că se poate mai mult decât se vede. Astăzi la UTM am vorbit cu tineri care vor, dar nu știu că pot.

Entuziasmată, doamna profesoară Elena GOGOI a mulțumit pentru lecție:

– Suntem recunoscători pentru această prelegere, care va avea un impact important asupra deciziilor noastre în viitor. Este lecția pe care nu ți-o predă nimeni în școală, din păcate: setează-ți un scop în viață și lucrează pentru el în fiecare zi! Acum, că am învățat lecția, pot să afirm: Eu știu ce vreau! Eu vreau să obțin! Eu obțin pentru că știu ce-am vrut! Mersi pentru lecție, Alexandru Bordea! Sper să ne revedem în curând. A fost o mare plăcere să vă cunoaștem!

Alexandru Bordea este proprietar al companiei Evenda, cofondator și trainer al companiei Angry Business, fondator al Clubului Oratorilor Moldova, cofondator și ex-vicepreședinte JCI Chișinău, membru și ex-președinte Top Toastmasters Club, Mentor speakeri TEDx Chișinău, președinte al Asociației Obștești PROPLUS, Trainer public speaking (10 ani experiență), certificat CNFPA România (Centrul Național de Formare Profesională a Antrenorilor) cu peste 10.000 ore predare de public speaking și comunicare cu clienții.

(Visited 37 times, 1 visits today)