„Women in ICT” – 2017

UTM_WOMANinICT_r_result

Peste 150 de profesioniste în domeniul IT și tinere care sunt la început de cale sau își doresc să construiască o carieră în domeniul tehnologiei informației și-au dat întâlnire în seara zilei de 24 octombrie 2017 la Centrul TEKWILL, participând la o nouă ediție, cea de-a IV-a, a evenimentului cu genericul „Women in ICT”.

Depănându-și frumoasele istorii de succes, inspirat și emotiv, invitatele, profesioniste de referință în domeniu, cum ar fi Mariana DAHAN, cofondator și Chief Executive Officer, WIN – World Identity Network, anterior Senior ICT Policy and Specialist at World Bank (a cărei prezență a fost posibilă printr-un chat video pe skype); Lidia SCARLAT, Motion Design Creative Producer, Umbrela Studio; Tatiana BUCIUCEANU, Software QA Engineer, Endava; Olga ZAMISNAIA, director, Stelar Group (absolventă a UTM, în timpul studiilor fiind și președinte al organizației studențești BEST – Board of European Students of Technology), au scos în evidență reușitele și rezultatele atinse, dar și provocările întâmpinate pe parcursul carierei, reușind să destindă atmosfera ușor dominată de încordarea după o zi de muncă și să aducă acea pretinsă „pastilă” de motivare și încurajare pentru colegele lor mai tinere, îndemnându-le să acceseze noile oportunități ce apar, să seteze aspirații înalte și să le urmeze cu multă îndrăzneală.

Sesiunea de experience sharing a fost urmată de tradiționala ceremonie de apreciere cu diplome „Women in ICT” – un omagiu doamnelor care s-au remarcat în sectorul IT din Moldova, fie pentru performanțele și rezultatele atinse în virtutea pozițiilor pe care le dețin în cadrul companiilor IT, fie prin contribuția valoroasă în procesul de educare a profesioniștilor  IT.

Potrivit tradiției deja stabilite, cele 50 de premiante – bune specialiste în IT, comunicații, educație IT, din verigi adiacente domeniului IT sau care vor să devină parte a domeniului IT – au fost nominalizate de către companiile/instituțiile pe care acestea le reprezintă, astfel că ceremonia a prins conturul unui veritabil eveniment de comunitate.

Administrația Universității Tehnice a Moldovei a propus 5 candidate pentru nominalizarea „Award for promote the IT educational offer”: Elina ROMANCIUC, șef Serviciu Relații cu Publicul și Promovarea Imaginii; Daniela POJAR, șef Direcția Managementul Resurselor, Elena GOGOI, șef Program Ingineria Software, Facultatea Calculatoare, Informatică şi Microelectronică; Rodica BULAI, șef Program Securitatea Informațională, Facultatea Calculatoare, Informatică şi Microelectronică; Irina COJUHARI, secretar Consiliu, Facultatea Calculatoare, Informatică şi Microelectronică, conf. univ., dr., Departamentul Ingineria Software și Automatic. Menționăm cu satisfacție și faptul că Tatiana ȚURCANU, lector universitar la Facultatea Electronică și Telecomunicații a UTM, a fost nominalizată cu titlul: „Award for Professional Reconversion in IT”.

Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de socializare, în cadrul căreia participantele au avut posibilitatea să se cunoască şi să comunice într-o ambianţă prietenoasă, împărtăşind experienţe şi opinii.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC, cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernului Suediei.

 

[av_gallery ids=’27688,27689,27690,27691,27692,27693,27694,27695,27696,27697,27698,27699,27700,27701,27702′ style=’big_thumb’ preview_size=’featured_large’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’featured_large’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’ admin_preview_bg=” av_uid=’av-o1gaau’]

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

MENIU