La Facultatea Calculatoare, Informatică şi Microelectronică (FCIM) a fost dat startul Concursului Internațional de Sisteme Robotice Mobile „EARTH ROVER 2017”.

În deschiderea ediției curente, decanul FCIM Ion BALMUŞ a subliniat că genericul tradiţional al concursului este de a elabora sisteme robotice mobile, încadrate  în 3 minimum  privind costul, masa şi consumul de energie & 3 maximum privind eficienţa, funcţionalitatea şi mobilitatea.

Anul acesta s-au înscris în competiţie câte două echipe de la Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti şi Universitatea  „Ştefan cel Mare ” din Suceava, o echipă de la Universitatea Naţională „J. G. Fedkowicz” din Cernăuţi, iar gazdele vor fi reprezentate de patru echipe.

Pe parcursul a două zile concurenţii vor trudi asupra mostrelor de sisteme robotice, iar pe data de 20 octombrie, începând cu ora 10.00, în sala mare a Centrului TEKWILL din str. Studenţilor 9/11 echipele vor demonstra funcţionalitatea aparatelor asamblate. Învingătorii vor primi diplome, premii şi cadouri de preţ.

Ediţia curentă a concursului,  a V-a, este dedicată aniversării a 50 de ani de la fondarea Facultăţii Calculatoare, Informatică şi Microelectronică şi Facultăţii Electronică şi Telecomunicaţii ale Universităţii Tehnice a Moldovei.

(Visited 30 times, 1 visits today)