Un Shared Breakfast cu rectorul Viorel BOSTAN

Mai mulți studenți și tineri profesori au ales ca perechea a doua de cursuri să o petreacă, ieri, în compania rectorului UTM, prof. univ., dr. hab. Viorel BOSTAN, în cadrul unui Shared Breakfast.

Într-o atmosferă neformală, la o ceaşcă de cafea, ghidaţi de moderatoarea evenimentului Ana TRIFAN, consultant PR și comunicare, ATIC, cei prezenţi au aflat mai multe detalii, pe care invitatul nu le afişează în interviuri sau comunicări oficiale: ce amintiri i-au lăsat studiile de licenţă, master şi doctorat; de ce a renunțat la cariera didactico-ştiinţifică în prestigioase universităţi şi centre de cercetare din SUA, preferând să revină acasă, în Moldova; cum e să fii rectorul UTM; ce planuri are pentru viitor; care sunt bucatele preferate şi cine le găteşte; cum primeşte oaspeţii şi care este specialitatea casei; ce a reuşit ca prim-manager al UTM în perioada 2016-2017?…

Domnia sa a răspuns cu amabilitate la întrebările adresate de către studenți și profesori: cum funcţionează autonomia universitară; pe cât de echitabilă este finanţarea per student în universităţi; cum se formează bugetul anual al UTM şi care sunt articolele de cheltuieli; care este salariul unui cadru didactic; cine aprobă programele de învăţământ şi cât durează promovarea unei noi specialităţi…

Au fost şi întrebări mai puţin obişnuite: de ce o pereche de curs durează 90 de minute; poate oare un student înmatriculat la zi să nu frecventeze cursurile, dar să susţină numai evaluările; cum să depăşească un student eventualele conflicte apărute în procesul de evaluare între el şi cadrul didactic şi alte solicitări de tipul acesta.

La finalul discuției, Viorel BOSTAN a mulţumit celor prezenţi pentru participare la această discuţie de suflet şi a menţionat că şi-ar dori o implicare mai activă a studenţilor în toate domeniile de activitate a UTM.

Prezentă la discuţie, Ana CHIRIŢA, director executiv al ATIC, a ţinut să precizeze că Centrul TEKWILL, de la darea în exploatare în martie 2017, săptămânal, în fiecare joi, cu începere de la ora 9.30 organizează Shared Breakfast cu personalităţi marcante pentru studenţi şi publicul larg.