- UTM - https://utm.md -

Romeo ȚURCAN, profesor moldovean la Aalborg, premiat de Guvernul RM

RomeoTurcan1 - r

Conaționalul nostru Romeo ȚURCAN, profesor în domeniul Inovație și Business la Universitatea din Aalborg, Danemarca și un bun prieten al Universității Tehnice a Moldovei, a primit o diplomă de gr. I din partea Guvernului RM, semnată de Premierul Pavel FILIP, pentru succese remarcabile în domeniul profesional și participare activă la promovarea imaginii Republicii Moldova în Regatul Danemarcei. Diploma i-a fost înmânată de către Consulul Onorific al R. Moldova în Regatul Danemarcei, Asser MORTENSEN.

În cadrul ceremoniei, profesorul Țurcan a rostit o prelegere inaugurală și a vorbit despre copilăria petrecută în Republica Moldova și a depănat amintiri ce-l leagă de țara noastră.

Romeo ȚURCAN este președintele Organizației Moldovenilor în Danemarca (OMD). Fiind angajat la Universitatea din Aalborg, a inițiat și coordonat mai multe proiecte internaționale care au contribuit la dezvoltarea și consolidarea învățământului superior din Republica Moldova: ERASMUS+ „Introduction Problem Based Learning in Moldova: Toward Enhancing Students’ Competitiveness and Employability”; TEMPUS „Enhancing University Autonomy in Moldova”.

Este și un bun prieten al Universității Tehnice a Moldovei, unde s-a implicat în realizarea unor proiecte internaționale, din care UTM, dar și sistemul învățământului universitar autohton per ansamblu, beneficiază direct. Folosindu-se de prilej, Larisa BUGAIAN, prorector UTM pentru probleme financiare și relații internaționale, a ținut să-i transmită o urare sinceră din partea tuturor celor care îl respectă, menționând:

– Am lucrat cu domnia sa în diverse proiecte internaționale, iar la UTM am realizat împreună proiectul TEMPUS „Consolidarea autonomiei universitare în Moldova (EUniAM) 2013-2015” (http://euniam.aau.dk/euniam/ [1]) – un proiect structural, în baza căruia au fost realizate multiple acțiuni de îmbunătățire și consolidare învățământului superior din R. Moldova, inclusiv a autonomiei universitare, prin introducerea modificărilor de rigoare în actele normative privind cadrul legal al învățământului superior. De asemenea, am demarat și proiectul „Introducerea învățării bazate pe probleme în Moldova: Spre consolidarea competitivității și șanselor de angajare ale studenților” (http://www.pblmd.aau.dk/pblmd-ro/despre-pblmd/ [2]), care se află în derulare, având ca scop îmbunătățirea calității metodelor de predare și învățare, a programelor de învățământ superior din Republica Moldova, sporirea relevanței acestora pentru piața forței de muncă și a grupurilor dezavantajate din societate.

Mult succes în continuare, domnule profesor Romeo ȚURCAN!

(Visited 2 times, 1 visits today)