Reparația și amenajarea drumului de acces către facultățile Urbanism și Arhitectură (FUA) și Construcții, Geodezie și Cadastru (FCGC) ale Universității Tehnice a Moldovei, dar și către alte instituții publice și blocuri locative din str. Cuza Vodă, ar avea o șansă reală prin realizarea proiectului nr. 22, inclus în lista proiectelor depuse spre finanţare prin mecanismul bugetării civile în municipiul Chişinău.

Pentru a putea beneficia de finanțare, proiectul nr. 22 urmează a fi votat online, până pe data de 15 septembrie 2017, accesând următorul link de pe pagina web oficială a Primăriei:  http://www.chisinau.md/pollsprojects.php?l=ro , compartimentul PROIECTE MARI.

Obiectivele proiectului:

  1. Repararea drumului de acces de la str. Cuza Vodă până la intrarea în curtea blocurilor locative 13/3, 13/5, 13/8, ceea ce va permite deplasarea normală a pietonilor (copii, persoane aflate în dificultate, invalizi, bicicliști, conducători auto) pe această porțiune de drum;
  2. Soluționarea problemei acumulării și inundării cu apă pluvială a subsolurilor blocului locativ din str. Cuza Vodă 13/3. Din cauza drumului avariat, apa se acumulează în gropi, denivelări și se scurge spre fundația blocului, inundând subsolul. Daca drumul va fi reparat, apa se va scurge spre fântânile de scurgere a apelor pluviale și problema se va consuma.

Drumul deja a fost iluminat, iar prin prezentul proiect ar putea fi asigurat și cu supraveghere video, devenind astfel o arteră de nivel european.

(Visited 2 times, 1 visits today)