Planable, care în noiembrie 2015 s-a închegat ca echipă la Startup Weekendul Moldova, iar în mai 2016 câștiga deja competiția StartupAvalanche din cadrul hackatonului Techsylvania din Cluj Napoca, evidențiindu-se printre 17 startupuri din 9 țări, crescut în continuare de Spherik Accelerator, intră acum într-un program intens de accelerare, fiind acceptat la acceleratorul Techstars din Londra – unul din cele mai cunoscute programe de accelerare din lume. Având-o de la bun început ca lider pe Xenia Muntean, alumna BEST-Chișinău din cadrul Universității Tehnice a Moldovei,startupul Planable se numără printre cele 7 (din 11) companii conduse de femei-CEO, intrate în noua cohortă de startupuri acceptată în 2017 de Techstars.

Odată cu acceptarea în acceleratorul Techstars, Planable a primit și o investiție de 120.000 de dolari pentru dezvoltarea proiectului.

Potrivit lui Max Kelly, managing director la Techstars, echipele participante vor intra într-un program intens de accelerare până pe 11 octombrie, atunci când va veni ziua Demo Day-ului.

Fondat ca startup  la Spherik Accelerator de Xenia Muntean, Vlad Căluș și Nicu Gudumac, Planable  este un software pentru agențiile de marketing și clienții lor, prin care aceștia pot să colaboreze mai ușor pe partea de campanii de social media pentru planurile editoriale pe Facebook, Twitter, Instagram. Astfel, putem să comparăm Planable cu o unealtă de productivitate pentru negocierea postărilor din social media între administratori și brandurile ale căror pagini le îngrijesc.

Momentan, startup-ul a avut produsul în faza de testare beta, fiind folosit de mai multe branduri în mod gratuit. Pe viitor, planurile Planable sunt de a monetiza folosirea uneltei.

(Visited 35 times, 1 visits today)