Ieri, 3 iulie 2017, în incinta Centrului de Instruire și Inovații „Tekwill”, pentru a patra oară consecutiv, au demarat cursurile școlii de vară „Dezvoltarea sistemelor EMBEDDED-2017”, organizate de Clubul ingineresc „Microlab”.

Preşedintele Clubului, Andrei BRAGARENCO, lector superior, Departamentul Microelectronică şi Inginerie Biomedicală, Facultatea Calculatoare, Informatică şi Microelectronică, susține că prin această acțiune se dorește inițierea tinerilor în acest domeniu captivant, oferindu-le, într-o atmosferă neformală, o suită de platforme didactice: prelegeri teoretice, activităţi practice, workshopuri.

Timp de câte o săptămână, în perioada 3-7 şi 10-14 iulie 2017, audienții şcolii, ghidați de specialiști în domeniu, se vor familiariza cu dezvoltarea tehnică a sistemelor EMBEDDED. Pentru început, ei vor audia un curs simplificat pentru începători privind cunoștințele elementare de programare şi etapele de realizare a unui asemenea proiect. Pe parcurs, participanții vor afla mai multe detalii despre principiile de funcţionare a sistemelor EMBEDDED, vor implementa în practică cunoștințele acumulate, iar la finalizarea cursurilor vor participa la un concurs aplicativ, fiecare audient primind un certificat de participare.

Școala de vară este organizată pentru studenţii universităţilor din ţară, elevi ai liceelor şi colegiilor din municipiul Chişinău, cu suportul Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei, în parteneriat cu Universitatea Tehnică a Moldovei, FCIM, Compania „AROBS Software” și Compania „Continental Automotive România”.

Prima zi

Momente surprinse în cadrul primei zile a școlii de vară, secțiunea I.

Опубликовано Clubul Ingineresc Micro Lab 4 июля 2017 г.

(Visited 20 times, 1 visits today)