UTM – Miele Tehnica: punți de colaborare

Rectorul UTM Viorel Bostan, însoțit de Pavel Nistiriuc – decanul Facultății Electronică și Telecomuncații, Veaceslav Șutchevici – consilier politici economice în cadrul Cabinetului Primului-ministru al RM, membru al Consiliului Dezvoltare Strategică și Instituțională al UTM, Dinu Țurcanu – șef Direcţie TIC-UTM, au întreținut un dialog constructiv cu Hartmut Hohaus – director general, Miele Tehnica SRL, şi Aurelia Florea – manager resurse umane, Brașov Miele Tehnica, în cadrul căruia s-a conturat necesitatea constituirii unui parteneriat între cele două instituții.

În contextul identificării unor posibile oportunități de colaborare cu UTM, oaspeţii au vizitat centrele UTM Tekwill și ZIPhouse, alte subdiviziuni din campusul universitar, menţionând importanţa parteneriatelor cu mediul academic în dezvoltarea de succes a învăţământului superior ingineresc.

Miele Tehnica, una dintre cele 12 fabrici din cadrul Grupului Miele, şi-a început producţia la Brașov în septembrie 2009, asigurând firmei Miele necesarul de componente electronice şi subansambluri pentru unităţile de control ale aparatelor electrocasnice inteligente cu care Miele şi-a câştigat renumele.

În august 2015, tot la Brașov, a fost inaugurată divizia de dezvoltare software, în cadrul căreia se realizează programe software pentru o gamă extrem de variată de electrocasnice și produse profesionale Miele.

În activitatea sa Miele se concentrează pe înalta calitate, preocuparea pentru mediu şi grija pentru angajaţi, standarde relevante, de altfel, și pentru Universitatea Tehnică a Moldovei.

(Visited 78 times, 1 visits today)