În temeiul deciziei Comitetului de Direcţie al BC „Victoriabank” SA din 03.03.2017, a fost aprobată transmiterea de către banca comercială cu titlu gratuit a unui lot impunător de tehnică de calcul şi echipamente IT către Universitatea Tehnică a Moldovei. Rectorul UTM, prof.univ., dr. hab. Viorel BOSTAN mulţumeşte șefului Direcţiei Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Dinu ŢURCANU, datorită căruia a fost negociată această donaţie importantă cu BC „Victoriabank” SA – Prima Bancă din Moldova.

BC „Victoriabank” SA a donat UTM peste 60 unităţi thin client Hewlett Packard cu sisteme de operare MS Windows, servere şi storage tip HP & IBM pentru realizarea virtualizării şi interconectării locurilor de muncă în regim terminal, circa 16 unităţi Cisco Switch (comutatoare) cu module Gigabit Ethernet, 9 switch-uri TP-LINK pentru organizarea reţelelor LAN, o cantitate considerabilă de routere Cisco small-to-medium size business, surse neîntrerupte de alimentare cu energie electrică – APC, echipament Cisco specializat pentru protecţia reţelelor informaţionale de comunicaţii – Firewall, monitoare, imprimante multifuncţionale, modeme SHDSL & GSHDSL, dulapuri de telecomunicaţii specializate pentru amplasarea echipamentelor IT etc.

În procesul donării echipamentelor, rectorul UTM a transmis sincere mulţumiri conducerii BC „Victoriabank” SA şi Direcţiei IT a băncii pentru efortul depus în realizarea donaţiei, care va contribui esenţial la desfăşurarea procesului de instruire a viitorilor ingineri, dar şi la modernizarea reţelei informaţionale de comunicaţii a UTM.

„Parteneriatele public-private cu companii de tehnologie, bănci comerciale, alte instituții – au o importanță deosebită în cazul în care partenerul privat aduce expertiză, capacități de dezvoltare, finanțare sau îmbunătăţesc baza tehnico-materială a Universităţii, care reprezintă un factor primordial pentru o instituţie de învăţământ superior ingineresc, precum este UTM”, a declarat Dinu ŢURCANU, şef DTIC, UTM.

(Visited 8 times, 1 visits today)