Precizare

În urma reportajelor apărute în mass-media despre uniformele școlare cu elemente din portul  popular, difuzate de PRIME TV și preluate de alte agenții de presă, Universitatea Tehnică a Moldovei vine cu o precizare vizavi de informațiile incomplete prezentate în reportajele respective.

Proiectul uniformelor școlare cu detalii etnice a fost dezvoltat și  realizat cu succes în cadrul tezei de master de către studenta ciclului II a Universității Tehnice a Moldovei, Nina Utocichina (conducător științific: conf. univ., dr. Angela Scripcenco). În procesul de confecționare a ținutelor respective studenta a beneficiat de condițiile moderne oferite de  Centrul de Excelență și Accelerare în Design și Tehnologii „ZIPhouse” al Universităţii Tehnice a Moldovei, precum și de susținerea echipei de la brandul „Etnika”, reprezentat de Victor Arpentin, care a contribuit la elaborarea ornamentului și realizarea acestuia în condiții industriale.

Universitatea Tehnică a Moldovei regretă prezentarea incompletă a informației despre realizarea proiectului uniformelor școlare cu elemente din portul  popular expusă în reportajele difuzate în mass-media şi urmează să convoace Comisia Disciplină, Integritate şi Etică a Senatului UTM pentru elucidarea cazului respectiv.

(Visited 35 times, 1 visits today)