Olga CERNII, absolventă a Universității Tehnice a Moldovei și a UDC – Universidade da Coruña, Spania, deținătoare a diplomei duble de master în cadrul proiectului TEMPUS RETHINK, a devenit câștigătoarea locului II a concursului online „Povestește-ne despre plusul experienței tale Erasmus+”. Concursul a fost destinat studenților și profesorilor care au beneficiat de o mobilitate academică internațională Erasmus+.

– Grație mobilității în Spania, în cadrul unei echipe de masteranzi din Armenia, Azerbaidjan și R. Moldova, am trăit cele mai splendide momente, care vor rămâne în memoria fiecăruia dintre noi pe tot parcursul vieții. Cu acest program a început o nouă perioadă din viața mea, fiindcă o astfel de experiență te schimbă, te face mai responsabil şi totodată mai încrezător în sine, începi să vezi lumea din alt unghi şi în final obții o șansă unică de a cunoaște oameni noi, de a călători, de a vedea și aprecia lucruri frumoase. Vorba lui Goethe: ,,Dacă ai încredere în tine însuți, inspiri încredere altora”. Prin propriul exemplu, aș vrea și eu să inspir studenților din Moldova încredere în propriile forțe, a menționat Olga CERNII.

Participanții la concurs au prezentat câte o scurtă istorioară ce răspundea la întrebarea „Care a fost plusul experienței tale Erasmus+?”. Cei trei câștigători ai concursului, desemnați de către publicul larg, între care și Olga CERNII, au fost premiați în cadrul manifestării festive „Erasmus+ o poveste de 30 ani”, dedicată celei de-a 30-a aniversări a programului Erasmus+, organizată de Oficiul Național Erasmus+ în Moldova în data de 18 mai, la Palatul Republicii, cu participarea șefului delegației Uniunii Europene în Republica Moldova Pirkka TAPIOLA, Prim-Ministrului Republicii Moldova Pavel FILIP și a 300 de reprezentanţi ai tuturor instituţiilor de învăţământ superior din Republica Moldova – studenţi, cadre universitare şi de conducere, beneficiari ai Programului Erasmus+ la diferite etape.

Acest eveniment este un mare succes al echipei proiectului RETHINK implementat în cadrul Universității Tehnice a Moldovei cu susținerea decanului FUA Valeriu LUNGU – coordonator local, prodecanului FUA Natalia CIOBANU, Svetlanei OLEINIC – Departamentul Arhitectură și a coordonatorilor proiectului Oksana TURCHIANINA și Antonio CASTELBRANCO – Universitatea din Lisabona, Portugalia.

(Visited 13 times, 1 visits today)