- UTM - https://utm.md -

Uniforme pentru elevi în stil național

r_result

„Uniforme școlare” este un proiect de cercetare care oferă o nouă viziune asupra uniformelor școlare. Dezvoltat de mai mult timp în cadrul fostei Catedre tehnologia confecțiilor din țesături și tricoturi, condusă de dr., conf. univ. Angela Scripcenco [1], s-a ajuns la ideea de a conferi uniformelor sobre mai multă culoare prin irepetabilele ornamente inspirate din portul național moldovenesc, conceptul a fost realizat cu succes de către studenta Nina Utocichina, care a realizat ținutele respective, și  echipa de la brandul Etnika, reprezentat de Victor Arpentin, care a contribuit la elaborarea ornamentului și realizarea acestuia în condiții industriale.

Colecția de uniforme școlare brodate cu elemente din portul național a fost demonstrată într-un reportaj difuzat la Prima Oră. Colecţia este destinată fetiţelor între 12 şi 16 ani şi conţine 6 piese: două bluze, o fustă, o vestă şi un sarafan.

Asupra proiectului s-a muncit timp de două luni, iar în scurt timp echipa de proiect își propune să lucreze și asupra unei colecții similare pentru băieți, un set ajungând să coste cam 800 de lei.

(Visited 33 times, 1 visits today)