- UTM - https://utm.md -

De la Erasmus la Erasmus+: povestea a 30 de ani de succes

Europa sărbătorește anul acesta 30 de ani de Erasmus – trei decenii de programe europene în educație, formare și tineret la nivel european. Cel mai cunoscut și mai mare program de schimb de studenți din lume a debutat pe 9 ianuarie 1987, adresându-se inițial studenților, a crescut și a înglobat formarea profesională, educația școlară, educația adulților, tineretul și sportul. S-a numit pe rând Socrates 1, Socrates 2, Leonardo da Vinci, programul de Învățare pe tot parcursul vieții și începând cu 2014 Erasmus+.

În cifre, acest program a schimbat viețile a 9 milioane de oameni: 4 400 000 de studenți, 1 400 00 de tineri, 1 300 000de elevi aflați în formare profesională inițială, 1 800 000 profesori, formatori și lucrători de tineret, 100 000 de voluntari europeni, 100 000 studenți și staff Erasmus Mundus.

2017 este un an de referință și o bună oportunitate de a vedea cum ne-a ajutat acest program și cum ne poate ajuta în viitor în contextul accelerării dezvoltării tehnologiei, a discrepanțelor sociale, a accesului pe piața muncii.

Cu acest prilej, Delegaţia Uniunii Europene în Republica Moldova şi Oficiul Naţional Erasmus+ în Republica Moldova au organizat pe 18 mai, la Palatul Republicii din Chişinău, evenimentul aniversar intitulat „Erasmus+ o poveste de 30 de ani”

În cadrul evenimentului au fost prezentate oportunităţile şi realizările acestui program în domeniul învăţământului superior din Republica Moldova. Festivitatea a reunit 300 de reprezentanţi ai tuturor instituţiilor de învăţământ superior din Republica Moldova – studenţi, cadre universitare şi de conducere, beneficiari ai Programului Erasmus+ la diferite etape.


(Visited 8 times, 1 visits today)