UTM la „Central and Eastern European eDem and eGov Days 2017”

UTM_CEEE_Gov Days 2017_r

Rodica Bulai, lector superior, responsabil program „Securitate informațională”, FCIM-UTM, a revenit cu impresii deosebite de la forumul internațional „Central and Eastern European eDem and eGov Days 2017” (4-5 mai 2017, Budapesta, Ungaria), unde a prezentat lucrarea „Methodology and algorithm of Information Security Risk Management for local infrastructure” (în coautorat cu dr., conf. univ. Dumitru Ciorbă, Poștaru Andrei, Rostislav Călin), care a trezit un viu interes prin tematica abordată și soluțiile propuse.

Evenimentul a fost organizat de Universitatea Andrássy și Universitatea Naţională de Servicii Publice (Budapesta), Universitatea de Administraţie Publică şi Finanţe (Ludwigsburg), Institutul Austriac pentru Drept şi Politici Europeane (Salzburg), Austrian Computer Society (Viena), Institutul de Dezvoltare a Societăţii Informaţionale (Chișinău).

Ajuns la a 4-a ediție, forumul a avut ca tematică centrală „Decalajul digital în regiunea Dunării: mai este important pentru interpretarea adoptării TIC în eDemocrație și eGuvernare?” („Digital Divide in the Danube Region: Is it still significant in explaining ICT adoptions in eDemocracy and eGovernment?”) și a inclus mai multe sesiuni interesante, precum Digital Divide, eDemocracy, eGovernment and Society, Privacy and Data Protection, Open Data, Transparency, Identity Management, și bineînțeles, InformationSecurity. În acest context, conferința și-a propus să exploreze în ce măsură regiunea Dunării este divizată digital, care sunt forțele motrice ale acestor divizii și ce factori le determină, subliniindu-se că înțelegerea decalajului digital este esențială pentru a promova coeziunea în regiunea Dunării și a elabora politici eficiente în vederea consolidării integrării regionale. Au fost vizate în special disciplinele privind științele informaționale, drept și științe administrative, științe politice, sociologie și economie și încurajate propunerile ce vizează Uniunea Europeană, în general, regiunea Dunării și Balcani, Europa de Est și Asia Centrală.

Evenimentul a întrunit peste 120 de participanți: practicieni din sectorul public și factori de decizie, profesioniști din industrie și mediul academic. 26% din lucrările publicate (12 articole) au aparținut celor 22 autori unici din cadrul a 10 instituții din Republica Moldova: 6 articoleInstitutul de Dezvoltare a Societății Informaționale (10 autori), inclusiv în co-autorat cu CNAA, USM, Academia de Studii Economice (1 autor) și Centrul de Guvernare Electronică (1 autor); 2 publicații  Universitatea Pedagogică de Stat „I. Creangă” (2 autori); 1 articol Universitatea Tehnică a Moldovei (4 autori); 1 publicațieUniversitatea de Stat din Moldova; 1 publicație Institutul de Cercetări Juridice şi Politice al AȘM (1 autor) cu Academia Militară „Alexandru cel Bun” (1 autor); 1 articol Academia de Științe a Moldovei (1 autor).

[av_gallery ids=’21671,21672,21673,21674,21675,21676,21677′ style=’big_thumb’ preview_size=’featured_large’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’featured_large’ columns=’7′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’ admin_preview_bg=” av_uid=’av-323ih1′]

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

MENIU