- UTM - https://utm.md -

Mihai JANU – un student de nota 10 cu profesori-artiști

Mihai Janu_r

Și studenții își pot aprecia profesorii, iar notele lor se exprimă prin cuvintele venite din inimă. Așa cum o face, spre exemplu, Mihai JANU, gr. DVI-161, la adresa profesoarei sale de pictură Ludmila ZASTAVNIȚCHI-SEREMET, plastician, lector universitar, Departamentul Design Vestimentar, Facultatea Textile și Poligrafie, UTM.

„Sunt  mândru și fericit că am o astfel de profesoară talentată, care ne învață arta frumosului prin harul și măiestria sa. Bravo, doamnă Ludmila Zastavnițchi-Șeremet, mari succese pe viitor, vă mulțumesc pentru tot ceea ce ați făcut pentru noi toți!”, scrie Mihai într-o postare deschisă pe Facebook, însoțită de un filmuleț, care, prin aprecierile cumulate din partea mai multor colegi de breaslă, conturează un amplu portret al unui profesor-artist.

Pornite din suflet, aceste aprecieri sunt cu atât mai prețioase, cu cât vin din partea unui discipol care face față cu brio prestației profesorilor săi. Modest și cumpătat în dezvăluirea propriilor succese, el însuși merită o apreciere aparte. S-a făcut remarcat în domeniul studiilor, în care excelează cu o medie foarte aproape de 10 în Lista Rectorului – un top al studenților UTM (1%) cu cea mai înaltă reușită academică, dar și în designul vestimentar în care se specializează. Urmându-și pasiunea și croind frumosul așa cum îl vede el, Mihai iese în evidență datorită rochiilor de gală pentru femei, dar și ținutelor pentru bărbați, pe care le accesorizează într-un mod inedit. Ca un veritabil artist, spune că drept sursă de inspirație îi servește absolut tot ce vede: flora, fauna, cosmosul, arhitectonica, istoria vestimentației și, desigur, designerii cu o gândire neordinară. Paralel cu studiile de licență în domeniul designului vestimentar, activează în diverse proiecte care, în opinia sa, îl ajută să se dezvolte ca personalitate și designer.

Опубликовано Ludmila Zastavnitchi-Seremet [1] 23 мая 2015 г.

 

(Visited 96 times, 1 visits today)