Dumitru GAZEA – medaliat cu bronz la Campionatul European de Karate Shotokan

Studentul Dumitru GAZEA, anul III, Departamentul Microelectronică şi Inginerie Biomedicală, FCIM-UTM, și-a adăugat în palmares o nouă victorie, ducând faima Alma Mater şi a Republicii Moldova în spaţiul sportiv european.

În componența lotului național al Federaţiei Karate Shotokan din Moldova, a participat la Campionatul European de Karate Shotokan, ediţia a 7-a, care s-a desfășurat în perioada 5-7 mai 2017 în oraşul Subotica, Serbia. Având o pregătire fizică şi tehnică excelentă, dar și o voinţă fierbinte de a ieşi învingător, a cucerit medalia de bronz la proba Masters (kata, kumite individual) printre seniori, urcând pe locul trei al podiumului de onoare.

Originar din Molovata Nouă, Dubăsari, Dumitru GAZEA, este discipol al antrenorului Nicolae GAZEA. Anul trecut, în cadrul sărbătorii sportive cu genericul „Constelaţia sportului UTM-2016”, organizată de Departamentul Educaţie Fizică și Sport al UTM, Dumitru GAZEA a fost nominalizat „Sportivul anului” pentru evoluare excelentă la Campionatul mondial (medalie de argint) şi la Campionatul european (medalie de bronz) la proba sportivă karate shotokan.

Per ansamblu, sportivii noștri au obținut în cadrul Campionatului European de Karate Shotokan 2 medalii de aur, 3 medalii de argint și 2 medalii de bronz, clasându-se pe locul 6 în clasamentul general pe naţiuni. De asemenea, în oraşul Subotica, Serbia, a avut loc cea de-a şaptea ediţie a Cupei Europene „Kohai European Cup”, unde sportivii moldoveni au câştigat două medalii de argint.

(Visited 40 times, 1 visits today)