Biroul Națiunilor Unite pentru Spațiul Exterior (UNOOSA) și Agenția Japoneză de Explorare Aerospațială (JAXA) anunță anual, inclusiv în 2017, concursul pentru Programul de Cooperare a Națiunilor Unite / Japonia privind lansarea nanosateliților tip CubeSat de la Stația Spațială Internațională (ISS) cu ajutorul modulului experimental japonez KiboCUBE – „The United Nations/Japan Cooperation Programme on CubeSat Deployment from the International Space Station (ISS) Japanese Experiment Module (Kibo) „KiboCUBE” (http://www.unoosa.org/oosa/en/ourwork/psa/hsti/kibocube_2017.html)

KiboCUBE este o colaborare dedicată dintre UNOOSA și JAXA în utilizarea ISS Kibo pentru lansarea nanosateliților tip CubeSat. KiboCUBE își propune să furnizeze instituțiilor educaționale sau de cercetare din țările în curs de dezvoltare, membre ale Organizației Națiunilor Unite oportunitatea de lansare de la ISS KiboCUBE a sateliți de tip CubeSats pe care aceștea îi dezvoltă și le fabrică de sine stătător.

Centrul Național de Tehnologii Spațiale al UTM a proiectat familia de nanosateliți „TUMnanoSAT”, în conformitate cu standardul internațional CubeSat. Misiunea acestor nanosateliți constă în verificarea în condiții reale a funcționalității diferitelor module și subsisteme ale sateliților.

Centrul Național de Tehnologii Spațiale al UTM a înaintat la concurs proiectul CubeSat „TUMnanoSat II” proposal in the framework of United Nations/Japan Cooperation Programme on CubeSat Deployment from the International Space Station (ISS) Japanese Experiment Module „KiboCUBE” for application to Second Round mission.

Nanosatelitul „TUMnanoSAT II” este un reprezentant al acestei game. Misiunea proiectului propus, „TUMnanoSAT II”, rezidă în comunicarea „optică” și radio între satelit și rețeaua de stații terestre echipate cu telemetrie și telescoape pentru urmărirea, măsurarea vitezei satelitului și a parametrilor lui orbitali pentru a identifica declinul satelitului.

(Visited 3 times, 1 visits today)