Soluțiile dedicate controlului securității informaționale ce permit vizibilitatea și distingerea atacurilor în rețea și riscurile provocate de acestea au constituit subiectul propus spre discuție în cadrul „Bitdefender – Security of Everything”, desfășurat ieri, 6 aprilie, în incinta Centrului TEKWILL din cadrul UTM, în parteneriat cu distribuitorul oficial Bitdefender în Republica Moldova, „Reliable Solutions Distributor”.

Cadrele didactice antrenate în instruirea disciplinelor de securitate cibernetică, studenţii, masteranzii au avut posibilitatea să afle din „prima sursă” – specialiști dedicați din domeniul IT – cum să evite pericolele provocate de atacurile cibernetice, furturi și criptări de date, spionajul cibernetic și noile tipuri de malware. În context a fost organizată și o sesiune de live hacking, foarte interesantă și utilă inclusiv pentru studenţi.

Evenimentul a avut și o semnificație aparte, în cadrul acestuia fiind lansat parteneriatul dintre UTM și Bitdefender  în vederea organizării unui Centru CyberSecurity, necesar pentru dezvoltarea ân continuare a procesului de instruire la UTM, în conformitate cu cerinţele pieţei IT.

(Visited 8 times, 1 visits today)