În ziua de 02.04.2017 o veste zguduitoare a cutremurat colectivul Universității Tehnice a Moldovei – a plecat de printre noi un om cu suflet mare, savant și profesor ilustru, academicianul Valeriu Canțer. A fost și va rămâne în inimile noastre un om curajos, înțelept, o personalitate distinsă, care a plecat lăsând în urmă amintiri frumoase și realizări extraordinare.

Sincere condoleanțe celor apropiați.

A fost laureat al mai multor premii, deţinător al medaliilor de aur la diverse Saloane Internaţionale de invenţii și membru al Consiliului Suprem pentru Ştiinţă şi Dezvoltare Tehnologică. Din 2009 deținea funcția de preşedinte al Consiliului Naţional pentru Atestare şi Acreditare.

Sicriul cu corpul neînsuflețit al acad. Valeriu CANȚER va fi depus marți, 4 aprilie 2017, între orele 9:00-9:30, la Institutul de Inginerie Electronică și Nanotehnologii „D. Ghițu” (str. Academiei, 3/3) și între orele 10:30-12:30 – la Academia de Științe a Moldovei (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 1). Mitingul de doliu va avea loc cu începere de la ora 11:30.

 Savantul va fi înmormântat la Cimitirul Central din str. Armenească a capitalei.

(Visited 15 times, 1 visits today)