7 proiecte UTM pentru regionala EBEC-2017

EBEC RM_Romania

Robotul Frank, îndrăgit mult în cadrul, dar și în afara UTM; două scaune moderne „Contrapposto” – un conglomerat din metal, lemn și piele; un Wireless Board ce-și propune să reprezinte internetul tuturor lucrurilor; un prototip de mașină electrică autonomă; renumitul deja proiect Planable; un concept arhitectural și o cameră termală – sunt cele 7 proiecte inedite prin care studenții UTM își propun să-și etaleze competențele inginerești la etapa regională EBEC-2017 din 7-9 aprilie.

Cea de-a VI-a ediție a European BEST Engineering Competition va întruni la Chișinău câștigătorii etapelor locale EBEC din Brașov, București, Cluj-Napoca, Iași, Chișinău, care de astă dată vor concura pentru a reprezenta România şi Republica Moldova la etapa finală din Brno, Cehia.

Studenții-gazdă au pregătit pentru colegii lor de peste Prut o surpriză – Show & Tell – o prezentare a unor proiecte inedite ale studenților și absolvenților UTM în diferite domenii: mecanică, electronică, IT, arhitectură etc., care va derula în cadrul deschiderii oficiale a regionalei EBEC-2017 din 7 aprilie, ora 14.00, în incinta Centrului TEKWILL al UTM.

Prezentarea celor 7 proiecte în cadrul Show & Tell vor încinge atmosfera înainte de intrarea în competiție a celor 10 echipe participante la secțiunile Team Design şi Case Study. Este o surpriză a gazdelor, care, potrivit organizatorilor, îi reprezintă:

Nao Robot – object recognition

Robotul umanoid pre nume Frank, este „înzestrat” cu 25 de motorașe care „îl ajută” să execute mișcări specifice omului. Proiectul este prezentat de studentul UTM, Sergiu IONIȚĂ.

Design Scaune „Contrapposto”

Autorul acestora, Roman NAGHIREAC, își va împărtăși experiența pe care a trăit-o  în 2016, la Concursul național de Design mobilier din Romania, unde, împreună cu al său coleg Andrei GRAMATSCHI, și-au prezentat creația și au câștigat.

Internetul tuturor lucrurilor. Wireless Board

Nicolae BUTNARI, student al Facultății Calculatoare, Informatică și Microelectronică (FCIM), spune că proiectul său este un exemplu al posibilităților IoT-ului (Internet of Things). Alcătuit dintr-o placă cu module de comunicare Wi-Fi, Bluetooth, Zigbee și patru kituri de senzori pot fi monitorizate următoarele date: temperatura, umiditatea, luminozitatea, nivelul de zgomot și de bioxid de carbon, prezența obiectelor/indivizilor în cameră prin raze infraroșu. Datele respective pot fi vizualizate atât de pe LCD-ul instalat pe placă, cât și de pe o pagină web (PC/smartphone).

Prototip de mașină electrică autonomă

Echipa MicroWire constituită din studenții FCIM Alexandru HALMAGEA, Eugen BALABAN, Gheorghe VASILIU, Artur OPREA va prezenta un prototip de mașină electrică autonomă pe care a realizat-o în afara orelor de studii.

Planable – proiect din IT

Nicolae GUDMAC, absolvent UTM, va vorbi despre Planable – o unealtă care creează un mediu de lucru pentru specialiștii social media din agenții, care lucrează direct cu brandurile mari.

 Concept arhitectural

Cristian IACONI, student al Facultății Urbanism și Arhitectură, va prezenta un concept de edificiu arhitectural, mai puțin realist – un model pentru dezvoltarea creativității.

Cameră termală

Andrian JURAT, student al Facultății Electronică și Telecomunicații, va prezenta o cameră termală „construită” împreună cu alți colegi în laborator, pe baza senzorului de unde infraroșii de la FliR, rezoluția 80×60.  Scopul: monitorizarea eficienței răcirii dispozitivelor electronice.

Anul acesta, echipele ce vor reprezenta Republica Moldova la competiția regională EBEC-2017 sunt ArchiTECH (Case study) și Black List (Team Design), desemnate câștigătoare ale etapei naționale a competiției, desfășurate în luna martie. 

[av_gallery ids=’19926,19927,19928,19929,19930,19931,19932′ style=’big_thumb’ preview_size=’featured_large’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’featured_large’ columns=’7′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’ admin_preview_bg=” av_uid=’av-jvcqpg’]

 

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

MENIU