UTM participă la Ora Pâmântului

Sâmbătă, 25 martie, Universitatea Tehnică a Moldovei, în colaborare cu Ministerul Mediului al R. Moldova marchează cea de-a X-a ediție a sărbătorii internaționale „Ora Pământului”.

Este cea mai mare iniţiativă lansată de WWF în scopul protejării mediului, care reuneşte milioane de oameni din întreaga lume. An de an, intervalul orar rămâne acelaşi: 20.30 – 21.30, timp în care stingem toate luminile pentru a-i oferi Planetei un moment de respiro şi a atrage atenţia asupra problemelor de mediu.

Obiectivul din anul acesta este sensibilizarea populației Terrei asupra faptului că energia consumată excesiv are un efect negativ și trebuie să acţionăm ferm pentru menținerea climei în limitele normale. Energiile fosile (cărbune, gaz, petrol), utilizate în producerea electricității, sunt responsabile de trei sferturi din emisiile de gaze cu efect de seră, aflate la originea încălzirii climatice.

Ne alăturăm celor peste 7.000 de orașe din peste 160 de ţări şi marcăm această zi printr-un eveniment în aer liber. Vă aşteptăm începând cu ora 19.00 în Parcul-muzeu al tehnicii în aer liber (campusul Râșcani al UTM) cu un program artistic integrat: muzică, dansuri, teatru de foc. Vor evolua: Orchestra de fanfară a UTM, Orchestra Prezidențială a Ministerului Apărării, Ansamblul „Plăieșii”, Teatrul Focului „Impyro”, Grupul vocal „Crescendo Band”, dar şi artiștii Nicolae Gribincea, Viorel Burlacu, Nicu Țărnă.

Din 2011, Ora Pământului a intrat în etapa „Mai mult decât o oră pentru Planetă” (Beyond the Hour), în care oamenii de pretutindeni sunt îndemnați nu doar să stingă lumina pentru o oră, ci și să-și schimbe comportamentul, pentru a diminua impactul negativ asupra naturii.

În Republica Moldova acest eveniment este organizat începând cu 2008, al 9-lea an consecutiv. propun să atenționeze populația asupra problemelor de mediu, cum ar fi consumul irațional de energie electrică și emisiile de dioxid de carbon, care sunt printre cauzele accelerării schimbărilor climatice, resimțite tot mai mult în ultimii ani. Fiecare persoană de pe glob, oricând și oriunde s-ar afla, poate contribui la protejarea mediului, reducând consumul de energie, nu doar în această zi, ci și pe parcursul întregului an.

Vă îndemnăm să fiţi responsabili faţă de mediul înconjurător, păstrându-l şi pentru viitoarele generaţii. Să reducem consumul inutil de energie şi să protejăm natura în fiecare zi, la orice oră.

Programul evenimentului:

19.00 – 19.20     Concert de muzică a Fanfarei UTM

19.20 – 19.30     Deschiderea oficială a evenimentului: cuvânt de salut al dlui Viorel Bostan Rector UTM, reprezentanţi ai Ministerului Mediului, Ministerului Apărării, Agenţiei pentru Eficienţă Energetică

19.30  – 20.30     Activităţi artistice:

Viorel Burlacu

Ansamblul Plăieşii şi Nicolae Gribincea

20.30 – 21.30     Stingerea luminii electrice  urmată de Programul artistic:

Teatrul de foc Impyro

Crescendo Band

Orchestra Ministerului Apărării

Nicu Ţărnă

(Visited 25 times, 1 visits today)