- UTM - https://utm.md -

EURIE-2017

EURIE_UTM_r

Astăzi, la Istanbul, Turcia, a demarat Summitul „Eurasia pentru Educația Superioară” (EURIE). Susținut academic de Uniunea Universităților Eurasiatice (EURAS), evenimentul întrunește peste 2000 de reprezentanți ai 200 de instituții de învățământ superior din 55 de țări. Universitatea Tehnică a Moldovei este reprezentată la acest for de către Elena GOGOI-COCOȘ, coordonator Filiera Anglofonă „Computer Science” din cadrul Facultății Calculatoare, Informatică și Microelectronică, și Elina ROMANCIUC, șef Serviciu Relații cu Publicul și Promovarea Imaginii UTM.

Preconizat să se desfășoare până pe data de 24 martie 2017, EURIE a devenit un punct de întâlnire al instituțiilor de învățământ superior din întreaga lume, care doresc să stabilească relații de parteneriat cu universitățile eurasiatice.

EURIE va include ateliere de lucru, expoziții tematice, seminarii, mese rotunde, în cadrul cărora vor fi abordate subiecte privind internaționalizarea, mobilitatea, cooperarea regională și tendințele de schimbare în învățământul superior.

Obiectivul summitului constă în a oferi o platformă propice pentru a efectua un eficient și valoros schimb de idei, experiențe și cele mai bune practici pentru internaționalizarea învățământului superior; a genera parteneriate de colaborare, schimburi de personal academic; a discuta despre provocările cu care se confruntă învățământul superior astăzi, a explora noi tendințe și  a descoperi soluții inovatoare; a extinde rețelele și oportunitățile de colaborare ale participanților.

twitter.com/intstuoffice/status/826308296533491712

(Visited 22 times, 1 visits today)