Pe 10 februarie a.c. Centrul de Excelență și Accelerare în Design și Tehnologii „ZIPhouse”  a invitat profesorii şi profesioniștii din industria Fashion la seminarul ştiinţifico-practic „Creșterea eficienței producerii în sistemul de lucru cu clienții”.

Timp de patru ore astronomice, pe post de moderator-formator a evoluat Mariana RĂILEANU, directorul de producere al companiei româno-elvețiene SA „Artifex” din or. Focșani, Romania, întreprindere specializată în producerea articolelor  vestimentare pentru brandul propriu și acordarea de servicii pentru mai multe branduri internaționale renumite din domeniu.

Participanţii seminarului au avut parte de diseminarea experienței de producere a unei companii de talie mare cu distribuție mondială. Cifra de afaceri a întreprinderii SA „Artifex” este de peste 100 mil. RON, iar numărul de lucrători angajaţi depăşeşte cifra de 2000.

Pe parcursul seminarului au fost abordate şi dezghiocate unele din secretele profesiei, acumulate la SA „Artifex” privind următoarele subiecte: importanta comunicării eficiente cu clientul; rolul salariilor pentru creșterea eficienței, motivarea și menținerea personalului în companie; indicatorii de măsurare și monitorizare a eficienței; componentele prețului pentru diferite scheme de lucru cu clientul străin şi determinarea acestuia.

La seminar am avut o zi lungă, plină de idei noi, emoții inedite, informații noi, care desigur, se va reflecta în activitatea de zi cu zi a întreprinderilor autohtone de confecții, precum și a profesorilor noștri în prelegeri, a menţionat în finalul evenimentului, dr. Angela SCRIPCENCO, directorul executiv al Centrului „ZIPhouse”.

Seminarul a fost organizat conform planului de lucru pentru anul curent, cu concursul proiectului de competitivitate pentru industria uşoară al USAID – Moldova şi APIUS, pentru a le dezvolta abilitățile profesionale ale angajaţilor din întreprinderile autohtone. În anul curent ne-am propus să convocăm o suită de seminare pentru colegii noştri din republică, unde vor fi luate în dezbatere cu titlu de schimb de experienţă diverse aspecte tehnologice, economice, sociale şi manageriale din industria confecţiilor. Suntem bucuroşi că invitaţia noastră de a participa la workshop a fost confirmată de peste 30 de specialişti din ramura industriei uşoare a  RM.

(Visited 27 times, 1 visits today)