Echipa UTM – învingătoarea concursului „Hrăneşte un student flămând!”

Pe 25 ianuarie, purtătoarele numelui Tatiana au un motiv serios de a sărbători. Totodată, în această zi, este marcată şi Ziua Studenţilor, Tatiana fiind considerată protectoarea tuturor studenţilor ortodocşi. Ziarul Komsomolskaia Pravda organizează în această zi, al patrulea an consecutiv, un concurs inedit pentru cu genericul „Hrăneşte un student flămând!”.  

Au participat studenți de la patru instituţii din Moldova: Universitatea Tehnică a Moldovei, USMF „N. Testemițanu”, ASEM şi IRIM. Organizatorii au reuşit să hrănească studenţii, să-i supună concurenţei,dar totodată au venit şi cu un bogat program distractiv.

Din partea Universităţii Tehnice a Moldovei a participat echipa Facultăţii Tehnologia Alimentelor, specialitatea „Tehnologia şi organizarea alimentaţiei publice” în componenţa: Radion VIERU – căpitanul echipei, gr. TAP-131; Victor MIHALAŞ, gr TAP-132; Maria GORIC şi Olga ALEXEEV, gr.TAP-133. Însoţiţi de dr., conf. univ. Natalia SUHODOL şi dr., conf. int. Tatiana CAPCANARI şi susţinuţi de colegi de la facultate, studenții noștri au reuşit, prin iscusinţă, creativitate şi dedicaţie, să iasă învingători ai ediţiei din anul acesta.

Pentru a putea pretinde la locul întâi, toţi participanţii au venit cu o denumire originală a unui restaurant tematic şi trei bucate din meniu: gustare rece, preparat de bază şi desert. Echipelor li s-a pus la dispoziţie un coş cu produse identice, pentru a pregăti bucate după propria imaginaţie şi în corespundere cu denumirile bucatelor planificate din timp.

Bucatele au fost apreciate de Ina MURZAC, specialist în marketing Andy’s Pizza; Alexandru POSTICA, bucătar-şef; Marian STÂRCEA, director artistic la Filarmonica Naţională „S. Lunchevici”; Tatiana BUJOREANU, preşedintele Uniunii Femeilor din Moldova, precum şi reprezentanţi ai instituţiilor prezente la concurs.

Concursul a demarat cu o probă de inteligenţă, la care a participat căpitanul echipei şi un membrul din echipa de susţinere. Punctajul acumulat de echipe le-a permis să selecteze un produs din lista produselor suplimentare, care ulterior poate fi utilizat în reţetele culinare. În același timp, echipa UTM pregătea gustarea „Summitul legumelor”. După aprecierea gustărilor de către membrii juriului, a urmat proba a doua, în cadrul căreia studenţii au concurat în prepararea la viteză a pizzei, oferite de Andy’s Pizza. Echipele au înaintat spre participare pe cei mai „flămânzi” studenţi, care s-au dovedit a fi egali în această măiestrie, acumulând câte 3 puncte pentru echipă.

Pregătirea bucatelor de bază şi a desertului a avut loc în ritm de dans, concurenţii fiind încurajaţi de acompaniamentul artiştilor estradei autohtone. Într-o concurenţă acerbă, echipa UTM-ului iese în fruntea clasamentului, acumulând punctaj maxim pentru ultimele două probe.

Felicitări ziarului Komsomolskaia Pravda pentru evenimentul organizat, și echipelor pentru îndemânarea de care au dat dovadă, dorindu-le mult succes şi realizări cât mai frumoase în continuare! În special, felicitări echipei UTM – câştigătoarea acestei ediţii!

(Visited 19 times, 1 visits today)