- UTM - https://utm.md -

În vizită la Continental Powertrain România

r

În cadrul vizitei de lucru întreprinse în perioada 26-29 ianuarie 2017 la Universitatea „Transilvania” din Brașov, România, delegația Consiliului pentru Dezvoltare Strategică Instituţională al Universității Tehnice a Moldovei, condusă de rectorul UTM, prof. univ., dr. hab. Viorel Bostan, a dat curs invitației partenerului universității brașovene – #Continental_Powertrain_România [1], acțiune ce are menirea de a deschide vaste oportunități pentru a dezvolta în continuare noi direcții de colaborare cu mediul de afaceri.

Membrii delegaţiei: rectorul UTM, prof. univ., dr. hab. Viorel Bostan, președintele CDSI-UTM, rectorul Universității „Transilvania” din Brașov, prof. univ.,dr. ing. Ioan Vasile ABRUDAN, Doctor Honoris Causa al UTM, Veaceslav Şutchevici, Victor Catan, Dorin Recean, Doina Nistor [2]Bugaian Larisa [3]Maria Gheorghita [4] şi șef Direcţia TIC, Dinu Țurcanu, au fost întâmpinaţi de Bogdan Centea, Head of Human Relations, Continental.

Continental, unul dintre cei mai mari furnizori internaționali de componente auto și producător principal de anvelope la nivel mondial, a inaugurat în toamna anului 2016, la Brașov, un nou centru de cercetare și dezvoltare în România. Liderul tehnologic în automotive a investit 6 milioane de euro într-un spațiu nou, în echipamente și tehnologii de top, această investiție fiind stimulată și de faptul că în România se dezvoltă software și produse inovative în domeniul automotive. Sunt 5.000 de ingineri în România care dezvoltă produse și software pentru o mobilitate tot mai eficientă. Acest lucru înseamnă responsabilitate transferată în România, în echipele de cercetare și dezvoltare. Suprafața totală pe care Continental o deține în locația din Brașov se estimează la 60.000 de metri pătrați, iar numărul specialiștilor antrenați este de peste 1.400.

Continental dezvoltă tehnologii inteligente pentru mobilitatea oamenilor şi a bunurilor acestora. În calitate de partener de încredere, furnizorul internaţional de componente auto, producător de anvelope şi partener industrial oferă soluţii durabile, sigure, confortabile, individuale şi la preţuri accesibile. Prin cele cinci divizii ale sale, Chassis & Safety, Interior, Powertrain, Anvelope şi ContiTech, concernul a înregistrat în anul 2015 o cifră de afaceri de 39,2 miliarde de euro şi are în prezent aproximativ 215.000 de angajaţi în 55 de ţări.

În perioada 1999-2015, Continental a investit 1,130 de miliarde de euro în activităţile din România. Toate cele 5 divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de cercetare şi de dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi.

(Visited 80 times, 1 visits today)