Festivalul studenților francofoni din Europa Centrală și Orientală

Agenția Universitară a Francofoniei în Europa Centrală și Orientală, în partenariat cu Universitatea din Zagreb, lansează concursul de participare la Festivalul Studenților Francofoni din Europa Centrală și Orientală. Înscrierile se fac până la data de 17 martie 2017.

Ediția de anul acesta a festivalului, cu genericul „Francofonia creativă”, se va desfășura în perioada 15-19 mai, la Zagreb, Croația.

Competiția este deschisă tuturor studenților francofoni înscriși într-una dintre universitățile membre ale Agenției Universitare a Francofoniei din următoarele țări: Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Georgia, Letonia, Lituania, Kazahstan, Kosovo, Macedonia, Muntenegru, Polonia, Republica Moldova, Republica Cehă, România, Federația Rusă, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia, Ucraina, Ungaria.

Pentru a intra în competiție, studenții trebuie să trimită un dosar electronic. Condițiile și documentele necesare candidaturii sunt disponibile pe site-ul Agenției: www.auf.org (Appels d’offres – Europe centrale et orientale). Candidații selectați vor participa timp de o săptămână la o serie de evenimente științifice, artistice și culturale. Toate cheltuielile de participare sunt acoperite de către Agenția Universitară a Francofoniei (transport, asigurare medicală, sejur).

Program săptămânal:

Diminețile sunt consacrate activităților cu caracter academic (conferințe, ateliere).

După-amiezile, dedicate activităților preponderent artistice, se vor desfășura în șase ateliere: coregrafie, teatru, fotografie, cântec, biologie moleculară, jurnalism. Acestea vor fi urmate de concursul „Întrebări pentru un francofon” și seri tematice, care vor permite participanților să-și promoveze țările.

Săptămana se va încheia pe 19 mai cu o seară de gală în cadrul căreia participanții vor prezenta în fața juriului și a unui public larg rezultatul muncii lor în ateliere, cei mai buni dintre ei fiind premiați.

Agenția Universitară a Francofoniei este o asociație internațională de universități francofone cu peste 800 de instituții membre în peste 100 de țări, având misiunea de a sprijini mediul academic francofon de pretutindeni. Mai multe informații pe www.auf.org.

Pentru mai multe informații:

Olesea SIMION, responsabilă de comunicare, Reprezentanța din Chișinău a Agenției Universitare a Francofoniei, olesea.simion@auf.org ; 060664264

(Visited 9 times, 1 visits today)