Securitate informațională explorată într-un workshop de 5 zile

În perioada 16 – 20 ianuarie, Seoul Women’s University (SWU), Coreea de Sud în parteneriat cu Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM) desfășoară un workshop dedicat studierii domeniului securității informaționale pentru studenții ambelor universități.

Timp de cinci zile, studenții vor avea oportunitatea să participe la un șir de lecții privind securitatea rețelelor și sistemelor informaționale, criptografia și programările Web securizate.

Rectorul UTM, prof. univ., dr. hab. Viorel Bostan, prezent la deschiderea evenimentului, a confirmat importanța acestor activități inițiate în cadrul parteneriatului, care sunt necesare pregătirii specialiștilor înalt calificați în domeniul securității informaționale, mai ales în urma creșterii numărului de riscuri informaționale la nivel local și global.

În cadrul workshop-ului, universitatea din Seul este prezentă cu o echipă de profesori în frunte cu profesorul Hyung Jong Kim și 6 studenți, iar din partea UTM participă profesorii Rodica Bulai și Rostislav Călin, dar și un grup de 30 de studenți ai specialității Securitate Informațională.

Evenimentul are menirea de a încuraja inițierea unui dialog constructiv privind securitatea informațională, dar și schimbul de idei, experiențe și informații obținute în cadrul cursurilor universitare de către studenții celor două instituții.

Acest workshop este prima activitate didactică desfășurată în baza Acordului de parteneriat dintre UTM și SWU, semnat la 5 decembrie 2016, după cum afirmă Dumitru CIORBĂ, conf. univ., dr. în științe tehnice, șef al departamentului Ingineria Software și Automatică al UTM.

(Visited 51 times, 1 visits today)