- UTM - https://utm.md -

„Sanie cu zurgălăi” de Mihai Stamati

sania-cu-zurgalai-de-mihai-stamati_r

O „sanie cu zurgălăi”, așa cum numai în povești există, a apărut de curând la Chișinău. Designerul Mihai Stamati, lector la Universitatea Tehnică a Moldovei, a creat o sanie uriașă care, în următoarele zile, va găzdui toți copiii iubitori de iarnă și de zăpadă.

„Am sugerat Direcției Cultură a Primăriei diversificarea activităților culturale în perioada iernii și am venit cu ideea realizării unei sănii supradimensionate pentru a crea o atmosferă de săniuș colectiv. După ce am creat modelul 3D și totul a fost gata de producție, mi-am îndemnat studenții de la specialitatea „Design Industrial”, UTM, să vină la „clacă” ca să o asamblăm. Sania va fi utilizată atâta timp cât ne va permite zăpada”, spune Mihai Stamati.

„Ne propunem să facem săniuș în Piața Marii Adunări Naționale, pe strada Pietonală, dar și în alte locuri. Săniușul face parte din programul dedicat Zilelor Culturii în capitală care întrunește concerte, recitaluri de poezie, iar cei care doresc să se plimbe cu sania sunt îndemnați să dăruiască o carte pentru o nouă bibliotecă – acesta ar fi prețul unui bilet de călătorie cu sania.

O sanie care să unească oamenii, să provoace grupuri de prieteni ca să vină și să se plimbe cu ea în locuri publice ale capitalei”, mai spune Mihai Stamati.

Sania a fost deja „parcată” în PMAN, fiind gata să ia la dat huța câte 8-10 copii o dată. O săniuță ghidușă, care va fi trasă de părinți inițial, pentru adrenalină, dar și de dragul unor amintiri frumoase când cei mari erau căluții năzdrăvani, iar cei mici se bucurau de copilăria lor.

Proiectul a fost implementat cu suportul financiar al Direcției Cultură și a costat opt mii de lei.

(Visited 160 times, 1 visits today)