Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Suport științific pentru managementul proiectelor

Grossu Aliona_sustinerea tezei de doctor- r

Odată cu semnarea Acordului de asociere cu UE, datorită dinamicii pozitive a investițiilor făcute de partenerii externi în RM, a devenit tot mai acută necesitatea elaborării unui suport științific privind managementul tuturor tipurilor de proiecte, inclusiv a celor din sectorul antreprenorial. În acest context, dr. în economie Nicolae ŢURCANU, conf. univ. la Catedra economie şi management în industrie, FIEB, în anul 2012 i-a propus absolventei eminente Aliona GROSSU să cerceteze tema „Eficientizarea managementului de proiect în activitatea antreprenorială din Republica Moldova”.

În data de 21 decembrie 2016, doctoranda Aliona GROSSU a raportat în fața Consiliului Ştiinţific Specializat de profil că în rezultatul cercetărilor, autoarea a determinat componentele metodologiei cadru de implementare a proiectelor: a formulat definiţiile metodologiei cadru de implementare a managementului de proiect şi a infrastructurii acestuia, în baza noţiunilor precizate de proiect şi management de proiect; a conturat cadrul generic de principii, metode, procese, structuri ce formează şi susţin infrastructura şi pot sta la baza unui standard naţional în domeniul managementului de proiect; a identificat carenţele existente în mecanismul de coordonare a managementului de proiect la nivel naţional şi cel al agentului economic; a stabilit intercorelarea creşterii eficienţei managementului de proiect cu modelul ciclului de viaţă, structura şi metodele de implementare al acestuia; a analizat  riscurile generice de proiect şi integrarea dimensionării lor în cadrul metodologic de implementare a proiectelor antreprenoriale în scopul eficientizării.

Validarea rezultatelor ştiinţifice este confirmată de implementarea recomandărilor cercetătoarei la SA „Dionysos-Mereni”, SA „Orhei-Vit”, Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanţa, dar și de faptul că în cadrul Universităţii Tehnice a Moldovei unele dintre rezultatele ştiinţifice obţinute sunt predate la disciplina „Managementul proiectelor”.

Consiliul Ştiinţific Specializat, examinând rezultatele cercetării în ședință publică, a conferit competitoarei Aliona GROSSU gradul științific de doctor în științe la specialitatea „521.03 – Economie şi management în domeniul de activitate”.

Sustinere teza doctor Aliona Grossu

Aliona Grossu

IMG 2858 presedinte IMG 2859 secretar IMG 2860 membri

IMG 2862 conducator

IMG 2857 recenzent

IMG 2861 membri

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

MAI MULTE NOUTĂȚI