Duminică, 18 decembrie, a avut loc ceremonia de închidere a FAFHackathon-ului: o competiție organizată cu și pentru studenții Filierei Anglofone „Computer Science„ (FAF) a Facultăţii Calculatoare, Informatică şi Microelectronică.

Juriul (Viorel BOSTAN, rector UTM, Dinu ȚURCANU, șef Direcţia Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor, Dumitru CIORBĂ, șef Catedră automatică şi tehnologii Informaţionale, Pavel NOVAC, Administrator Sens Media, Iulian GULEA, Spark Research Labs) a desemnat câştigătorii, în baza următoarelor criterii:

– Cel mai bun scenariu: UTM infinite runner;

– Claritatea scopurilor și obiectivelor jocului: Fotbal;

– Designul jocului: FCIM/FAF Building;

– Complexitatea jocului: Christmas Game;

– Prezența elementelor de multiplayer game bot: Moldova Parking Simulator;

– Complexitatea elementelor de multiplayer game / game bot: Tanks.

Câştigători ai FAFHackathon-ului au fost desemnate echipele Christmas Game şi Tanks, acestea fiind premiate de către rectorul Universităţii Tehnice a Moldovei, cu câte 1000 de lei per echipă.

De asemenea, membrii juriului au menţionat proiectul FCIM/FAF Building la categoria „Continuitatea jocului / proiect de perspectivă”, echipa fiind recompensată cu un premiu în valoare de 500 lei.

Universitatea Tehnică a Moldovei mulţumeşte echipei de organizare a Hackathon-ului condusă de Diana ARTIOM, pentru dezvoltarea şi încurajarea schimbului de idei, spiritului antreprenorial şi creativităţii studenților FAF.

Amintim că FAFHackathon este un eveniment destinat exclusiv studenților Filierei Anglofone a Universității Tehnice a Moldovei. Echipele formate din 5-6 participanţi au avut la dispoziție 24 de ore să creeze un concept de joc multiplayer sau ce conține un bot și să-l implementeze în cod.

Partenerii generali ai evenimentului din acest an au fost Universitatea Tehnică a Moldovei, Centrul de Excelență Tekwill şi compania Sens Media, specializată în furnizează soluţii în domeniul IT, personalul căreia este format integral din absolvenţi FAF.

(Visited 2 times, 1 visits today)