Rectorul UTM, prof. univ., dr. hab. Viorel BOSTAN, însoțit de șeful Direcţiei Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor Dinu Țurcanu, au participat astăzi, 17 decembrie 2016, la ceremonia de deschidere a unui Hackathon, organizat de Filiera Anglofonă „Computer Science” (FAF) a Facultăţii Calculatoare, Informatică şi Microelectronică.

FAF Hackathon este un eveniment destinat exclusiv studenților și absolvenților Filierei Anglofone a Universității Tehnice a Moldovei. În cadrul evenimentului, timp de 24 de ore, studenții-programatori își vor pune în evidență abilitățile TIC, elaborând un concept de joc multiplayer sau conținând un bot și-l vor implementa în cod. Echipele participante compuse din 5-6 persoane sunt ghidate de către mentori – specialişti cu experienţă în domeniu.

Partenerii generali ai evenimentului sunt Universitatea Tehnică a Moldovei, Centrul de Excelență TEKWILL şi compania SensMedia (specializată în soluţii IT și formată integral din absolvenţi FAF).

Scopul pe care și-l propun organizatorii hackathonului este de a dezvolta şi încuraja schimbului de idei, spiritul antreprenorial şi a creativitatea studenților FAF. Dincolo de provocarea pe care o presupune competiţia, evenimentul este un prilej de dezvoltare a comunităţii şi încurajare a schimbului de idei, spiritului antreprenorial şi creativităţii programatorilor.

FAF-Hackathon 2016

Ora 02:00 și lucrul e în toi. Deja avem și prototipurile jocurilor. Cum ne simțim? :D Vedeți în video.

Опубликовано FAF 17 декабря 2016 г.

#FAFHackathon 2016 închiderea

Опубликовано Alexandru Burlacu 18 декабря 2016 г.

(Visited 50 times, 1 visits today)