Premieră la FTMIA: master-class de patiserie franceză

Astăzi, 25 octombrie 2016, la Filiera Francofonă „Technologies Alimentaires”, Facultatea Tehnologie şi Management în Industria Alimentară a UTM, a avut loc un eveniment de excepţie: un master-class susținut de celebrul cofetar francez Bruno GREAUD, în prezența Ambasadorului Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Franceze în RM,  Excelenţei Sale Pascal VAGOGNE

Pe parcursul a 4 ore astronomice profesorul Centrului de Formare a Camerei de Meserii și Artizanat din regiunea Loire Atlantique din Franţa, Bruno GREAUD, laureat al multiplelor concursuri de brutărie şi patiserie, i-a familiarizat pe studenţi şi cadrele didactice  cu cerinţele tehnologice faţă de materia primă, metodele de preparare a produselor de cofetărie din ţara sa, dezvăluind o mulţime de mici secrete ale profesiei de cofetar, acumulate de-a lungul anilor în pregătirea pralinelor de ciocolată cu diferite umpluturi şi alte tipuri de dulciuri pentru mesele festive.

Asistat de conf. univ., dr. Vladislav REŞITCA, decanul FTMIA, prof. univ., dr. în științe tehnice Jorj CIUMAC, lectorul universitar Lilia MORARI și de 20 de studenţi din gr. 131, oaspetele francez a gătit delicioasele Praliné multi fruits, Praliné pistaches, Ganache caramel beurre salé, Ganache moulé caramel, Ganache café, Ganachepassion banane şi Pâte de fruit framboise cassis.

Dr., conf. univ. Aurica CHIRSANOVA, directorul Filierei Francofone „Technologies Alimentaires”, a mulţumit organizatorilor pentru ajutorul dezinteresat în pregătirea cadrelor de ingineri, precizând că profesori şi oameni de ştiinţă de talie internaţională din ţara prietenă sunt invitaţi sistematic la facultate să ţină prelegeri şi să desfăşoare activităţi practice inedite în diferite domenii ale industriei alimentare şi alimentaţiei publice.

Master-classul a fost posibil graţie sprijinului acordat de Alianța Franceză din Moldova în parteneriat cu Ambasada Franței în ţara noastră şi se înscrie în suita de activităţi prilejuite de consemnarea Săptămânii gastronomiei, marcată în acest an în Franța în luna octombrie.

(Visited 71 times, 1 visits today)