Creative Lab-2016

Studenții pasionați de domeniul IT și Design ai UTM au avut posibilitatea să-și demonstreze abilitățile în cadrul atelierului Creative Lab, care în anul curent a auns la a II-a ediție. Cei 32 de participanți au concurat în trei probe – Web Development, Mobile Application și 2D Design.

În proba Web Development 4 echipe au dezvoltat o aplicație web – un sistem de alerte sociale (social alert system), care extrăge datele din resursele publice, le analiza și le prezenta utilizatorului într-o formă interactivă. A învins echipa „Random” (Adrian TROSIN, Alexandru DASCĂL, Ion HRISTINIUC, Eugen LIVANDOVSHI).

În proba Mobile Application echipele au creat o aplicație pentr a conlucra cu Slack API sau Telegram API și integra sistemele de task management (e.g. Asana). A câștigat echipa „Bannanas” (Alex CULEVA, Dmitrii CELPAN, Mihai ȘEREMET)

În cadrul probei Design 2D cele 3 echipe au creat un brandbook pentru o companie fictivă și pentru produsul acesteia – Customer Experience Index, care trebuia prezentat într-un mod interactiv. S-a evidențiat echipa „Vasea Corporation” (Vasile SCHIDU).

Mihai VLAS, președintele BEST-Chișinău: „Toate echipele au obținut rezultate uimitoare pentru o perioadă atât de scurtă (24 de ore), demonstrând că în Moldova inginerii au un potențial imens și că în această sferă se merită de investit.”

Dragoș STRĂINU, UTM, anul I: „Am participat pentru că asemenea concursuri mă pregătesc de viața reală a unui programator. Timpul limitat te face să te adaptezi rapid la noile condiții pentru a îndeplini taskul dat.”

Cornelia SÂRBU, UTM, anul I: „Creative Lab a fost prima mea experiență de participare într-un concurs IT. Taskurile au fost interesante și actuale. Mi-a plăcut că am avut mentori care ne îndrumau. Evident, nu regret că am participat la acest concurs. Am acumulat experiență, mi-am îmbunătățit abilitățile în crearea Web și am cunoscut persoane noi care au aceleași interese ca și mine.”

Evenimentul a fost organizat de Grupul Local BEST Chișinău, cu susținerea UTM și a companiilor Jivi-Group, City Fitness, Spark Labs, YOPESO, Queen of Coffee, Dreamups Innovation Campus, Ricky’s Cafe, Teatrul „M. Eminescu”.

 

 

(Visited 48 times, 1 visits today)