Concursul „Generația Z” din anul curent a uimit organizatorii prin spiritul inovativ și proiectele inedite prezentate de către participanți. Afirmația aparține viceministrului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Vitalie TARLEV, care, în cadrul Galei TIC 2016, s-a arătat mândru de prestanța tinerilor pasionați de domeniul IT.

Acest concurs a fost gândit de către MTIC cu scopul de a le oferi tinerilor pasionați de acest domeniu posibilitatea de a-și prezenta ideile și de a interacționa cu persoane cu interese comune.

După prezentarea lucrărilor de către participanți, juriul format din profesioniști ai domeniului TIC și reprezentanți ai mediului academic, a desemnat câștigătorii. Vom menționa că studenții UTM s-au plasat pe primele locuri la majoritatea categoriilor, după cum urmnează:

 

Categoria „Web Design” – Locul I: Dumitru COȚOFANĂ, UTM, proiectul „Portal literar pentru tinerii care iubesc poezia”; Locul II: Alexandru STRATULAT, UTM, proiectul „Ciao Chat – o rețea modernă de socializare”;

Categoria „Elaborare/ creare Soft” – Locul I:  Alexandru STERPU, UTM, proiectul „Aplicație de testare a cunoștințelor la diferite discipline”;

Categoria „Desen digital tematic” – Locul I:  Constantin CALCATINGE, UTM, Design Digital cu tematica „Securitate Cibernetică”.

La ediția din anul curent  a concursului tinerelor talente în IT „Generația Z” au aplicat peste 50 de elevi și studenți din toate localitățile țării. În marea finală au intrat 15 concurenți. Câștigătorii au fost premiați cu premii valoroase – burse anuale de studii, laptop-uri și tablete performante.

(Visited 10 times, 1 visits today)