Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Cea mai mare competiție de idei de afaceri „ClimateLaunchpad 2016”

logo ClimateLaunchpad

Visezi să devii antreprenor? 

Ai o idee inovativă de afaceri? Aplică până pe 18 iunie la cea mai mare competiție de idei de afaceri cleantech din lume!

EcoVisio – partenerul oficial în Moldova al Programului Climate-KIC, a dat startul înscrierilor la cea mai mare competiție de idei de afaceri bazate pe tehnologii ecologice.

Ce este ClimateLaunchpad?

Este o competiţie de idei de afaceri cu o prezență în 27+ țări, inclusiv Republica Moldova.

Sunt invitați să aplice cu idei de business studenţii, antreprenorii, cercetătorii, care vor să transforme o idee inovativă în afacere.

Competiţia constă dintr-o tabără de afaceri de două zile şi o serie de sesiuni de coaching axate pe pregătirea participanţilor pentru finala naţională, unde îşi vor prezenta planul de afaceri în faţa unui juriu profesionist.

Trei echipe finaliste din Moldova vor intra în finala europeană care va avea loc în octombrie a.c. în capitala Estoniei – or. Tallinn. Top-3 caştigatori ai finalei europene vor beneficia de premii bănești, iar Top-10 echipe vor obține acces automat la acceleratorul de afaceri Climate-KIC, o școală de business cu durată de 18 luni, în cadrul căreia își vor putea transforma ideile în produse sau servicii ecologice cu potențial de comercializare la scară globală prin intermediul fondurilor europene.

Termenul limită de aplicare pentru participanții din Moldova este 18 iunie 2016.

Cine poate să participe?

Oricine are o idee de afaceri în domeniul tehnologiilor ecologice.

Studenţi, start-up-uri, antreprenori, cercetători care vor să inițieze o afacere proprie sunt invitaţi să-şi prezinte ideile.

Unde pot să aplic? Am nevoie să prezint un plan de afaceri?

Se aplică prin completarea formularului de aplicare pe care îl găsești aici, nu mai târziu de 18 iunie 2016. Deocamdată, nu este nevoie de un plan de afaceri. Te vom ajuta noi să îți faci unul.

Ce urmează după ce completez formularul de aplicare?

Juriul Național selectează cele mai bune propuneri care vor participa în Finala Națională. După ce ești selectat, vei parcurge următorii pași:

Pasul 1: Boot Camp – 2 și 3 iulie 2016

Vei participa la o tabară de afaceri de două zile, în cadrul căreia vei fi instruit de traineri locali și internaționali cu o vastă experiență de atreprenoriat despre tot ce trebuie să știi pentru a iniția o afacere în acest domeniu.

Pasul 2: Sesiuni de coaching și Finala Națională – 20 august 2016

Boot Camp-ul este urmat de 6 sesiuni intensive de coaching, axate pe pregătirea ta pentru finala națională, unde îți vei prezenta planul de afaceri în fața unui juriu profesionist în cadrul Finalei Naționale.

Pasul 3: Finala Europeană – Tallinn, 7 și 8 octombrie
Top-3 cele mai promițătoare idei, selectate în urma Finalei Naționale, vor intra în Finala Europeană. La această etapă o să ai marea oportunitate să interacționezi cu antreprenori și investitori în domeniul tehnologiilor ecologice la nivel european. Top-10 echipe ale finalei UE vor obține acces automat la acceleratorul de afaceri Climate-KIC, o școală de business pe o durată de 18 luni cu scopul de a transforma ideile în produse sau servicii ecologice cu potențial de comercializare la scară globală prin intermediul fondurilor europene.

Câștigătorul finalei europene va beneficia de un premiu bănesc în valoare de 10.000 de Euro, deținătorul locului II – 5.000 de euro, iar al locului III – 2.500 de euro.

Aplică acum!

Procesul de aplicare este gratuit și foarte ușor. Accesează aici formularul și aplică până la 18 iunie 2016. Baftă!

Climate Launchpad este un program al Climate-KIC.

Climate KIC este cel mai mare parteneriat public-privat de inovare din Europa, concentrat asupra schimbarilor climatice, format din companii dinamice, instituţii academice de renume şi sectorul public.

Climate KIC este una dintre cele trei Comunitaţi ale cunoaşterii şi inovarii (KIC) care au fost create in 2010 de catre Institutul European de Inovare şi Tehnologie (EIT). 

[av_image src=’https://utm.md/wp-content/uploads/2016/06/11.jpg’ attachment=’9881′ attachment_size=’full’ align=’center’ styling=” hover=” link=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’ av_uid=’av-1zyvig’][/av_image]

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

MAI MULTE NOUTĂȚI