De Ziua Europei, la Chișinău a demarat un concurs în care tinerele talente au transpus în lucrări de street-art tematica europeană, abordând și folclorul autentic, moldovenesc. Tinerii înscriși în competiție au pictat partea exterioară a gardului Stadionului Republican și stația de troleibuze de pe str. București. Câștigătoare a devenit Cristiana GRATI, studentă FIU-UTM, gr. DTP-121, Catedra design și tehnologii poligrafice.

Despre creația care i-a adus victoria la concurs, Cristiana mărturisește: „Mesajul Horei Prieteniei este reuniunea țărilor europene, fără bariere. Micile dansatoare reprezintă bunăvoința de a primi pe oricine în joc.”

Cristiana realizează lucrări în diverse sfere: ilustrații de carte, game art, design graphic, pictură de șevalet și spune că îi place sa fie provocată de artă. „O privesc mai mult decât pe un hobby, îmi aduce plăcere și mă motivează să-mi dezvolt capacitățile în domeniu. Ca sursă de inspirație îmi servesc ilustrațiile artiștilor digitali din Occident, cum ar fi Lois Van Baarle’s și Jon Foster. Iar cei mai importanți mentori pentru mine sunt mama și sora, care imi dau mereu adevărate lecții de curaj și încredere în propriile puteri.”

Cristiana GRATI este specializată în Game Art, este parte a companiei Magicindie, având funcția de artist 2D (elaborează arta pentru jocuri de mobile: personaje, scene de interior și peisaje, elemente de decor virtual și design grafic).

Catedra Design și Tehnologii Poligrafice și colegii de program îi adresează Cristianei GRATI alese urări și feliciări cu prilejul ocupării locului I în concursul dedicat Zilei Europei, organizat de către Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, în colaborare cu Ministerul Culturii, Ambasada Republicii Italiene, Ambasada Republicii Franceze, Delegaţia UE, Arta Gallery, cu suportul Companiei Supraten, Companiei Nanu Market şi EpaMedia!

Hora Prieteniei de Cristiana Grati
cristiana grati
(Visited 63 times, 1 visits today)