Pe 9 martie a.c., la Centrul de Excelență și Accelerare în Design și Tehnologii „ZIPhouse”, în colaborare cu Fundaţia industriei germane pentru cooperare internaţională „Senior Experten Service”, Centrul Universitar de Formare Continuă al UTM și Asociația Producătorilor din Industria Ușoară din RM, a demarat un workshop cu genericul „Pattern Making & Grading”.

Workshop-ul este prevăzut pentru o durată de 3 săptămâni (12 sesiuni a câte 4 ore) şi destinat specialiștilor profesioniști, agenților economici ce activează în industria confecțiilor, formatorilor specializați în domeniul proiectării din cadrul instituțiilor de învățământ din RM.

În deschiderea  atelierului dr., conf. univ. Elena MUSTEAŢĂ, directorul executiv al CEADT „ZIPhouse”, a specificat:

– Ne propunem să-i familiarizăm pe cursanți cu caracteristicile dimensionale ale corpului uman contemporan, cu standardele antropometrice în vigoare, principiile internaționale de proiectare și gradare a tiparelor în producerea pantalonilor, fustelor, rochiilor, jachetelor, altor articole vestimentare, în funcție de caracteristicile materialelor textile şi de tipul croielii. La oferta noastră au dat curs specialiști din 15 companii autohtone din industria ușoară și cadre didactice care predau aceste discipline.

Pe post de formator evoluează expertul internațional în proiectarea și gradarea tiparelor pentru confecții dna Eva HILLERS din Germania, fondator al metodei de proiectare „OPTIMASS”. Dânsa s-a arătat nespus de bucuroasă să-și împărtășească experiența de peste 50 de ani în domeniu specialiștilor din RM.

– Corpul uman se află în continuă dezvoltare, iar pentru a propune consumatorilor o îmbrăcăminte cât mai comodă și mai practică, la proiectarea și producerea articolelor de confecții trebuie să ținem cont de aceste schimbări antropologice, susţine dna HILLERS.

Atelierul de lucru își va ține lucrările până pe data de 24 martie 2016.

(Visited 6 times, 1 visits today)