Participanţii la acţiunile militare din Afganistan şi pentru apărarea integrităţii teritoriale a Republicii Moldova, care activează în cadrul UTM, au dat curs invitației Catedrei militare (șef – generalul de brigadă în rezervă Nicolae PETRICĂ) și a Comitetului sindical (președinte –  Ion POCAZNOI) și s-au întrunit solemn în ziua de 4 martie 2016 pentru a cinsti printr-un minut de reculegere memoria combatanţilor, care şi-au dat viaţa pe câmpul de luptă pentru limbă, credința străbună, istorie, neam şi ţară, pentru viitorul neatârnat al Republicii Moldova.

În context, generalul în rezervă Nicolae PETRICĂ, a menționat că, deși au trecut 24 de ani de la ultimele împușcături ce au răsunat în vara anului 1992, ecoul lor ne mai răsună în urechi. El ne amintește că în activitatea cotidiană nu avem dreptul să uităm despre idealurile sfinte pentru care Patria ne-a chemat sub drapel. Noi, veteranii, trebuie să participăm cât mai activ la educația patriotică a generațiilor tinere, lucru pe care îl facem cu o deosebită plăcere la Catedra militară a UTM, a conchis șeful catedrei.

Prezent la solemnitate, doctorul habilitat, profesorul universitar, rectorul UTM Viorel BOSTAN, a ţinut să le mulţumească veteranilor pentru sacrificiul adus pe altarul Patriei, pentru muncă cotidiană meritorie în cadrul Universităţii, le-a urat sănătate, bunăstare şi viață lungă, apoi a dat citire unui ordin, prin care în semn de prețuire deosebită, fiecărui participant la război i-a fost acordat câte un premiu bănesc. În încheiere, dl rector a specificat că la UTM întâlnirile de suflet cu veteranii au devenit deja tradiție și, cu siguranță, vor continua și pe viitor.

veterani

(Visited 4 times, 1 visits today)