O altfel de bibliotecă va fi lansată în curând la Universitatea Tehnică a Moldovei. În loc de cărţi, tinerii specialiști, dar și designeri din întreaga țară vor avea acces la resurse de top din domeniul fashion și designului, diverse tipuri de textile de trend, pe care le vor putea savura atât pe rafturi, cât și în format electronic.

Timp de jumătate de an, aici au fost adunate peste 5000 de mostre, donate de 25 de companii din ţară şi din străinătate. Sunt mostre pe care tinerii nu ar putea să le vadă în magazinele din RM, aici fiind prezentate țesături de la CHANEL, VALENTINO și alte branduri cu renume, pentru ca tinerii din Moldova să se inspire să creeze lucruri frumoase, ne spune  managerul de proiect Asociația Patronală din Industria Ușoară (APIUS),  Alina MÂȚU.

Țesăturile pot fi găsite atât la raft, cât și online, acestea fiind însoțite de câte o scurtă informație privind compoziția, țara de origine și compania care a donat țesătura respectivă. În mare parte țesăturile provin din Italia, Spania și Turcia.

Spaţiul este amenajat în incinta Centrului de Excelență și Accelerare în Design și Tehnologii (CEADT) din Republica Moldova – „ZIPhouse”, inaugurat în septembrie a.c. pe lângă Facultatea de Industrie Ușoară a UTM.

În aceste scop Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (United States Agency for International Development – USAID) a donat peste 300 de mii de dolari. Activitatea tinerilor este dirijată de Stacy CHONG, specialist în design, care a lucrat timp de 25 de ani pentru branduri renumite la New York, SUA, reprezentantă a Corpului Păcii în Moldova.

(Visited 5 times, 1 visits today)