Comitetul sindical colaboratori propune excursie  în perioada: 21 decembrie (pornirea 23:30) – 24 decembrie (dimineața sosirea în Chișinău)

PRET  69   eur

INCLUS

  • TOATE EXCURSIILE INDICATE IN PROGRAM da
  • TRANSPORT TUR-RETUR da
  • GHID LICENȚIAT DA
  • ASIGURARE MEDICALA DA
  • CAZARE O NOAPTE LA PENSIUNEA AURORA DA
  • INTRĂRILE ÎN DESTINAȚII TURISTCE NU

DETALII EXCURSIE

ZIUA 1

I-a zi (21.12.2015)

pornirea din Chisinau (23:30)

ZIUA 2

a II-a zi (22.12.2015)

Traseul Piatra Neamt- Manastirea Bistrita – Complexul Stefan Cel Mare – Lacul Rosu – Cheile Bicazului – Baraj (lacul Bicaz) – plimare cu Vaporasul – cazare 

Lacul Rosu este un lac de baraj natural format în 1837 si situat lânga Cheile Bicazului la poalele lui Hasmasul Mare, în apropierea orasului Gheorgheni din judetul Harghita.Este cel mai mare lac natural montan din România.

Piatra Neamt este un oras de munte situat in nord-estul Romaniei, fiind unul din cele mai vechi orase din Moldova avand o varsta de peste 2000 de ani(fosta asezare geto-dacica). Orasul de 105.000 locuitori , este resedinta judetului Neamt si datorita frumusetii arhitectonice cat si a reliefului a capatat denumirea de Perla Moldovei.

Cazarea 

ZIUA 3

a III-a zi (23.12.2015)

Traseul: Manastirea Secu – Manastirea Sihastria – Zimbraria – Manastirea Neamt – Casa Muzeu Ion Creanga – Cetatea Neamt

Cetatea Neamt (cunoscuta impropriu sub titulatura Cetatea Neamtului), este o cetate medievala din Moldova, aflata lânga orasul Târgu Neamt.

Ridicata în timpul lui Petru I al Moldovei, cetatea cunoaste cea mai înfloritoare perioada în timpul lui Stefan cel Mare, care o include în sistemul defensiv de cetati ce aveau ca rol apararea Moldovei.

Casa memoriala Ion Creanga din Humulesti este un muzeu memorial înfiintat în casa în care s-a nascut si a copilarit povestitorul român Ion Creanga (1837-1889) în satul Humulesti (astazi suburbie a orasului Târgu Neamt) din judetul Neamt. Casa a fost construita din lemn în anul 1833 (dupa cum indica în LMI) si se afla situata pe strada Ion Creanga nr. 8.

Manastirea Neamt este asezata la o distanta de 12 kilometri nord-vest fata de Cetatea Neamtului, pe valea rausorului Nemtisor. Manastirea Neamt mai este numita si “Ierusalimul ortodoxiei romane”

Rezervatia de zimbri din padurea Slivut se afla la 3 kilometri de Hategi este cea mai veche din România. A fost înfiintata în 1958, când au fost adusi aici doi zimbri, din Polonia. Acum în rezervatie se afla sase zimbri.

Manastirea Secu asezata într-o fermecatoare poiana ce se întinde la poalele Muntelui Vasan, protejata din toate partile de înaltimi împadurite, Manastirea Secu are aspectul unei impresionante fortarete, fiind înconjurata de ziduri impunatoare ce se îmbina la colturile incintei cu puternice turnuri de aparare.

Manastirea Sihastria este o manastire ortodoxade calugari, cu hramul Nasterea Maicii Domnului, situata în partea de nord a judetului Neamt, la 22 km de orasul Târgu Neamt, pe soseaua ce duce spre Pipirig-Vatra Dor

24/12-2015  sosirea  in  Chisinau

 

Doritorii se adresează la preşedinţii de Birouri sindicale! Urgent, deoarece preţurile se majorează!

(Visited 7 times, 1 visits today)