- UTM - https://utm.md -

Programul Erasmus +

erasmus [1]

Oficiul Național Erasmus+ (NEO) a organizat joi, 15 octombrie, o zi de informare dedicată instituțiilor de învățământ superior din Moldova, cu ocazia lansării Apelului de propuneri de proiecte 2015-2016 în cadrul Erasmus+, Programul Uniunii Europene pentru Educație, Formare, Tineret și Sport.

Invitată la “Information Day”, reprezentantul Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Danielle Keulen, a îndemnat universitățile din Moldova să profite cât mai mult de oportunitățile oferite de Program pe dimensiunea învățământului superior. La eveniment a participat și viceministrul Educației, Ion Șișcanu. Oficialul a apreciat angajamentul UE în dezvoltarea sistemului educațional din Republica Moldova.

Posibilitățile de finanțare oferite de Erasmus+, condițiile de aplicare în cadrul noului Apel de propuneri de proiecte 2015-2016, criteriile de eligibilitate și constituirea dosarului – toate acestea au fost prezentate de echipa NEO Moldova, France Dantin, managerul de proiect de la Agenția Executivă pentru Educație, Cultură și Audiovizual cu sediul la Bruxelles și Ludmila Pavlov, șeful Departamentului Relații Internaționale de la Ministerul Educației.

Întrucât multe dintre instituțiile din Moldova au deja parteneriate sub diverse forme cu universități din România, stabilite de-a lungul anilor, experiența și bunele practici au fost împărtășite de Nicoleta Popa, expert în cadrul Agenției Erasmus+ de la București.

De asemenea, publicul a avut posibilitatea să afle și despre oportunitățile de colaborare cu Agenția Universitară a Francofoniei (AUF) și Serviciul German de Schimb Academic (DAAD) și să interacționeze direct cu reprezentanții acestor organizații.

Prezentările programelor Erasmus+, deschise pentru universitățile din Moldova, precum și prezentări cu alte detalii despre Apelul de propuneri de proiecte 2015, făcute în cadrul evenimentului, pot fi găsite pe site-ul NEO la urmatoarea adresă:

http://www.erasmusplus.md/ro/presentations

(Visited 16 times, 1 visits today)