Ce este efectul Doppler și cum poate fi asigurată comunicarea cu microsateliții? Cum poate fi electrificată în stil modern o stațiune turistică?

Ce trebuie să includă un centru integrat de coordonare a situațiilor excepționale? Prin ce ar putea să ne surprindă designul conceptual al unui centru expozițional de vinuri moldovenești din afara țării sau al unui complex locativ cu obiective de menire socială? Cum să-ți transformi automobilul personal de clasă medie în unul cu specificații de lux cu doar 100 de lei? Ce trebuie să știm ca să păstrăm calitățile gustative ale nucilor Juglans Regia L? Cum putem usca 1,5 tone de fructe în 17 ore, înlocuind carburanții cu doar 1 metru cub de biomasă? Ce soluții estetice și constructive propun viitoarele mame pentru edițiile de carte pentru copii? Sau cum arată o uniformă școlară originală?

Soluții pentru aceste și alte probleme similare se plămădesc în atmosfera academică de excepție, propice cercetării şi creativității, a Universității Tehnice a Moldovei, ulterior găsindu-și reflectare și în proiectele de licență ale studenților absolvenți. Astfel, tezele de licență din acest an în care au fost abordate subiectele respective au fost apreciate cu note maxime, fiind considerate cele mai bune ale promoției-2015.

Mai multe detalii pe marginea acestor și altor evenimente de anvergură desfășurate în ultima perioadă la UTM  citiți în ediția de septembrie 2015 a gazetei „MESAGER UNIVERSITAR”, apărută de curând.

https://utm.md/mesager/2015/mu-septembrie-2015.pdf

Promotia 2015

(Visited 5 times, 1 visits today)