Reacţie: UTM dezminte categoric afirmaţiile dlui Constantinov privind activitatea Ministerului Educaţiei

Hotărârea Comisiei de Etică a Senatului UTM din 22.06.2015

În cadrul emisiunii „PAHOMI”, difuzată pe 28 mai 2015 de postul televizat „Realitatea TV”, ministrul Educaţiei, dna Maia Sandu, a declarat, între altele, că dânsa nu este membru al PLDM.

Respectiva declarație a dnei ministru Maia Sandu, precum şi altele, a provocat un şir de aprecieri şi afirmaţii din partea dlui Boris Constantinov, care s-a prezentat ca fiind profesor la Universitatea Tehnică. Relatările dânsului sunt însă departe de realitate, iar stilul şi vocabularul utilizat vin în contradicţie cu statutul de cadru didactic şi cu bunul simţ.

Comisia de Etică a Senatului Universităţii Tehnice a Moldovei, întrunită pe 22.06.2015, aduce la cunoştinţă că persoana cu numele Boris Constantinov nu este profesor, nu deţine titlu de profesor şi nu este angajat al Universităţii Tehnice a Moldovei. Dl Constantinov este profesor de fizică la Colegiul Tehnic afiliat UTM.

Comisia de Etică constată că aprecierile dlui Boris Constantinov sunt defăimătoare și nefondate, având scopul de a ponegri personalitatea la carfe se referă, aducând prejudicii morale onoarei, demnităţii şi reputaţiei profesionale a dnei ministru, Maia Sandu. Comisia de Etică constată că limbajul folosit de dl Constantinov este absolut inacceptabil din punctul de vedere al normelor etice impuse cadrelor didactice şi respinge categoric declaraţiile şi aprecierile dlui Constantinov.

Mai mult, dl B. Constantinov, fiind departe de a cunoaşte problemele şi situaţia din mediul universitar, şi-a permis să facă comentarii care nici pe departe nu reflectă corect situaţia reală, urmărind doar scopul de a denigra activitatea Ministerului Educaţiei, în general, şi a dnei ministru, în special.

Universitatea Tehnică a Moldovei apreciază înalt activitatea Ministerului Educaţiei al Republicii Moldova şi, în special, a dnei ministru Maia Sandu privind reformarea sistemului educaţional naţional.

Comisia de Etică a Senatului UTM se distanţează şi condamnă categoric declaraţiile dlui Constantinov.

Notă: în anul 2012 dl Constantinov a participat la concursul pentru ocuparea funcţiei de director al Colegiului Tehnic din Chişinău, organizat de Ministerul Educaţiei, pe care însă nu l-a câștigat.

(Visited 13 times, 1 visits today)