Pe 16 iunie 2015 în sala de festivități a UTM s-au adunat studenții-absolvenți, profesorii și activiștii sindicali, care practică sportul de performanță și educația fizică.

Dr., conf. univ. Anatol Popușoi, șeful Catedrei de Educație Fizică, a informat că la UTM activează 32 de secții sportive, în cadrul cărora își perfecționează măiestria peste 500 studenți și 50 de angajați ai universității. În a.u. 2014-1015, cu susținerea sindicatelor, decanatelor și în special a rectoratului, Catedra a organizat Olimpiada sportivă la 13 discipline, la care și-au măsurat forțele peste 1000 de studenți. După 6 campionate naționale, echipele UTM de fotbal (băieți), orientare sportivă (mixtă) au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, iar echipa de baschet (fete) a devenit campioană a RM, câștigând și întâietatea la cupa republicii. Pentru a-i menționa pe sportivii-absolvenți, catedra și rectoratul le-au pregătit mai multe surprize: diplome și premii bănești pentru sportivii de performanță și unii profesori ai Catedrei de Educație Fizică.

Acad. Ion Bostan, rectorul UTM, a mulțumit sportivilor care duc faima UTM în țară și pe toate meridianele globului, demonstrând că mulți dintre inginerii pregătiți de UTM practică sportul și modul sănătos de viață. Prin participarea la competițiile internaționale ei devin mesagerii diplomatici ai țării noastre din partea UTM. În ultimii ani în topul celor 8000 de universități din întreaga lume, UTM se situează în prima jumătate a clasamentului și deține întâietatea printre instituțiile din RM. Acesta este atât meritul cadrelor profesorale care asigură instruirea viitorilor ingineri, cât și al sportivilor.

Dr., conf. univ. Ion Pocaznoi, președintele CS, a anunțat că și organizația sindicală a angajaților UTM acordă o atenție sporită promovării unui mod sănătos de viață printre membrii săi. Pentru aceasta tradițional sunt organizate competiții sportive printre facultăți, iar cei mai buni apără onoarea UTM și la competițiile republicane printre instituțiile de profil.

În anul de studii ce s-a încheiat sub genericul „Sănătate-2015” au fost organizate competiții la șase probe de sport: badminton, șah, dame, volei, baschet, minifotbal. Deținătorii locurilor I, II și III au primit diplome, cupe tradiționale și articole sportive: mingi, palete ș.a. Comitetul Sindical a premiat cu diplome și activitatea de susținere a mișcării sportive universitare desfășurată de către rectorul Ion Bostan și decanii Vladislav Reșitca, Valeriu Lungu și Ion Balmuș.

(Visited 3 times, 1 visits today)