Aproximativ 50 de studenți pasionați de cultura franceză s-au familiarizat cu arta și tradițiile de degustare a vinurilor de calitate, sub îndrumarea celebrului somelier francez, Brigitte Leloup, vicepreședintele Asociației Somelierilor din Europa.

Masterclass-ul a avut loc în sala de degustare de la Facultatea de Tehnologie și Management în Industria Alimentară a Universității Tehnice a Moldovei, fiind organizat de Şcoala de Somelieri din RM, cu susţinerea Oficiului Naţional al Viei şi Vinului, Proiectul Creşterea Competitivităţii şi Dezvoltarea Întreprinderilor II (USAID CEED II), Antena Agenției Universitare a Francofoniei şi a întrunit studenţi de la filierele francofone din cinci universităţi.

„Ne-am propus să le oferim tinerilor care studiază cultura și limba franceză o experiență în stil franțuzesc. În același timp ne dorim să le trezim interesul pentru vinurile de calitate produse în țara noastră, care pot concura cu cele mai bune vinuri de pe piața vinicolă internațională”, a opinat Diana Lazăr, vicedirector al proiectului USAID CEED II.

Studenţii au fost iniţiaţi în arta şi cultura servirii, degustării şi aprecierii nuanţelor gustative ale vinurilor de calitate, pe care dna Leloup a împărtăşit-o cu drag atât tinerilor studioşi francofoni, cât şi profesioniştilor moldoveni dornici să-şi extindă cunoştinţele în domeniu.

Somelierul francez Brigitte Leloup, care s-a aflat pentru o săptămână în Republica Moldova, pentru a evalua calitatea servirii de vinuri în localuri și pentru a-și împărtăși cunoștințele profesioniștilor în domeniu, a acceptat cu bucurie inițiativa de a le vorbi studenților francofoni.

„Cultura de consum a vinurilor de calitate este o parte indisolubilă a culturii franceze, iar cei care își doresc să cunoască Franța, trebuie să știe cum să-i aprecieze toate nuanțele gustative. Am ales pentru acest masterclass vinuri de calitate produse în Republica Moldova, care se potrivesc perfect pentru aplicarea tehnicilor tradiționale de degustare”, a menționat Brigitte Leloup, vicepreședintele Asociației Somelierilor din Europa.

La final, participanţii au primit diplome de „Amator al vinului”. Evenimentul se înscrie în politica de promovare a brandului naţional „Vinul Moldovei”, desfăşurată de Oficiul Naţional al Viei şi Vinului.

Sommelierul francez Brigitte Leloup

(Visited 5 times, 1 visits today)