În ședința din 4 mai 2015 Consiliul de Administraţie al UTM a audiat o informație despre activitatea desfășurată în ultimele două luni privind orientarea profesională a liceenilor, elevilor din colegii, școli medii şi şcoli profesional-tehnice asupra perspectivelor de admitere la studii la Universitatea Tehnică a Moldovei.

Raportorul, dl Gh. Ceban, conf. univ., decan pentru orientare profesională şi formare a contingentului de studenţi, a menționat că în acest sens la UTM s-a desfășurat un spectru larg de activități. Profesorii UTM au organizat în fiecare sâmbătă consultaţii gratuite pentru absolvenţii liceelor în vederea pregătirii lor pentru examenele de Bacalaureat. Pentru disciplina „Matematica” au optat peste 90 de elevi, iar pentru „Fizica” și „Chimia” – respectiv câte 10 și 15 elevi.

Ziarul UTM „Mesager Universitar” și seturile cu materiale promoționale despre facultăți au fost difuzate în toate liceele din republică. De asemenea, au fost oferite participanților la Târgul universităților europene și celor peste 160 de vizitatori prezenți la Ziua ușilor deschise a UTM. În vacanța sărbătorilor de Paști 20 de activiști ai Comitetului sindical al studenților și ai Senatului studențesc au vizitat toate liceele din municipiul Bălți, raioanele Cantemir, Căușeni, Dondușeni, Dubăsari, Edineț, Rezina, Sângerei, Soroca,Telenești, precum și o parte din liceele din Bender și Nisporeni, difuzând buclete, foi volante, tricouri și alte materiale promoționale.

Pe 16 aprilie 2015 la UTM a fost organizată Olimpiada Tehnică republicană la matematică, fizică, chimie, informatică și desen artistic, la care au participat 83 de concurenți.

În perioada imediat următoare, până la 20 mai, echipele facultăților se vor deplasa în celelalte licee din republică, inclusiv din UTA Gagauz Yeri și în raioanele din stânga Nistrului, pentru a promova facultăţile şi specialităţile UTM, perspectivele absolvenţilor de angajare în câmpul muncii, oportunităţile oferite de UTM de a continua studiile la master şi doctorat.

Pe 8 mai 2015 în campusul universitar din sectorul Râșcani va fi inaugurată Expoziția lucrărilor de creație a studenților UTM Creația deschide Universul”, dedicată Zilei Europei, în cadrul căreia cu începere de la 10.00 este preconizată o suită de activități.

(Visited 2 times, 1 visits today)